Σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία του Νομού Μεσσηνίας

Σύσκεψη για την αντιπυρική  προστασία του Νομού Μεσσηνίας

Ευρεία σύσκεψη διεξήχθη χθες στο Διοικητήριο για την αντιπυρική προστασία της Μεσσηνίας, όπου αναλύθηκαν οι έως τώρα δράσεις και ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Αναστασόπουλος, συμμετείχαν οι διοικητές Π.Υ. Μεσσηνίας, Καλαμάτας και Γαργαλιάνων, η Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Καλαμάτας, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ενώ οι δήμαρχοι του νομού μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ενημερώνοντας ο αντιπεριφερειάρχης για τις ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας, αναφέρθηκε στις μεταλλικές ανοιχτές υδατοδεξαμενές αντιπυρικής προστασίας (έχουν δημοπρατηθεί δύο εργολαβίες για αποκατάσταση των βλαβών και αύριο υπογράφονται οι σχετικές συμβάσεις από τον περιφερειάρχη), αλλά και στους καθαρισμούς του επαρχιακού, εθνικού και δασικού – αγροδασικού δίκτυου.

Στην τοποθέτησή του ο διοικητής της Π.Υ. Μεσσηνίας, Δ. Γεωργανάς, ενημέρωσε ότι φέτος ξεκίνησαν πολύ νωρίς τις αυτοψίες και την καταγραφή των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο και τις δεξαμενές, εκτιμήθηκαν οι ανάγκες και τέθηκαν οι προτεραιότητες ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα προσβασιμότητας που έχουν παρατηρηθεί σε κάθε Δήμο.

Ο δασάρχης Καλαμάτας στην παρέμβασή του ενημέρωσε ότι για τη φετινή χρονιά έχει λάβει δύο χρηματοδοτήσεις, 20.000 για τη συντήρηση του Ταϋγέτου και 19.000 ευρώ για τη συντήρηση του δάσους Βασιλικής, που δημοπρατούνται τις επόμενες ημέρες. Επίσης και με ίδια μέσα έχει ξεκινήσει η συντήρηση του δασικού συμπλέγματος Ταϋγέτου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αδυναμία του Δασαρχείου να συντηρήσει το σύνολο των δασικών οδών αρμοδιότητάς του και ανέφερε ότι οποιαδήποτε βοήθεια από τους Δήμους είναι δεκτή.

Τέλος, τοποθετήθηκαν οι δήμαρχοι για τις δράσεις που έχουν αναλάβει.