Τάσος Παπαγεωργίου: «Από 1η Ιουλίου η πιλοτική εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στη Μεσσήνη»

Τάσος Παπαγεωργίου: «Από 1η Ιουλίου η πιλοτική εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στη Μεσσήνη»

“Στόχος η ευταξία στην πόλη και όχι το οικονομικό όφελος” 

Για την απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση για την πιλοτική εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στη Μεσσήνη μίλησε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης, Τάσος Παπαγεωργίου. 

Όπως σημείωσε, σκοπός του μέτρου είναι η ευταξία στην πόλη και η επιμέρους λύση του κυκλοφοριακού, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρόσθεσε, δε, ότι σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη που σέβεται τον εαυτό της υπάρχει ελεγχόμενη στάθμευση σε κεντρικά σημεία. 

Απαντώντας σε αιτιάσεις λίγων, όπως είπε, κυρίως από την αντιπολίτευση, σημείωσε αρχικά ότι, παρά την πανδημία, έγινε σημαντική διαβούλευση τόσο με τον εμπορικό κόσμο της Μεσσήνης όσο και με αυτοδιοικητικούς, αλλά και απλούς πολίτες, ενώ επισήμανε ότι το μέτρο δεν πρόκειται να επιφέρει κανένα σημαντικό κέρδος από την πώληση καρτών στάθμευσης στο Δήμο Μεσσήνης και δεν είναι αυτός ο σκοπός της εφαρμογής. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η διαβούλευση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, καθώς θα λειτουργεί επιτροπή διαχείρισης που θα καταγράψει τυχόν προβλήματα και παραλείψεις.

Στη συνέχεια, αφού δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή την ελεγχόμενη στάθμευση από την 1η Ιουλίου, έκανε γνωστές λεπτομέρειες, όπως ότι οι δρόμοι που αφορά είναι περιμετρικά στο κέντρο της πόλης. Συνολικά το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης προβλέπει 185 θέσεις επισκεπτών, 40 θέσεις δικύκλων και 32 ειδικές θέσεις για ταξί, λεωφορεία, φοροεκφόρτωσεις, ΑμεΑ κ.τ.λ. Παράλληλα, έχουν προβλεφθεί 181 θέσεις ελεύθερης στάθμευσης σε δρόμους κοντά στο κέντρο, που φιλοδοξούν το επόμενο διάστημα να φτάσουν τις 250. Η τιμή στις κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι 0.50 λεπτά για μία ώρα και 1 ευρώ για δύο ώρες. Η λειτουργία θα είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 – 14.00, Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 17.00 – 21.00, Σάββατο 9.00 – 14.00, ενώ Κυριακές και αργίες η στάθμευση θα είναι ελεύθερη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τέλος, σημείωσε ότι υπεύθυνη για τον έλεγχο τήρησης του μέτρου θα είναι η Δημοτική Αστυνομία, επαναλαμβάνοντας όμως την ανάγκη για περαιτέρω στελέχωσή της, καθώς αυτή τη στιγμή μετρά στο δυναμικό της τρεις εργαζομένους, ενώ πρόκειται να προστεθεί ακόμα μία. Σημείωσε, δε, ότι ο δήμαρχος έχει ήδη κινήσει διαδικασίες επ’ αυτού, ενώ δεν απέκλεισε στον έλεγχο για τη στάθμευση, εκτός από ένα δημοτικό αστυνόμο, να συμμετέχει και διοικητικός υπάλληλος του Δήμου. 

Του Κώστα Γαζούλη