Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας μετά το… πρώτο κύμα κορωνοϊού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας  μετά το… πρώτο κύμα κορωνοϊού

Πρώτη συνεδρίαση η προχθεσινή του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας με φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο.

Σύμφωνα με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θα έπρεπε να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία δημοτών, αλλά επειδή η πρόσκληση που είχε εκδοθεί δεν ανέφερε κάτι σχετικό, άνοιξαν οι πύλες.
Όχι, βέβαια, ότι υπήρχαν δημότες που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση, αλλά να ‘χουμε να λέμε.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο, όμως, τηρήθηκε μέχρι κεραίας. Θερμομέτρηση όσων εισέρχονταν στην αίθουσα και παροχή σχετικού αντισηπτικού υγρού.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι φαίνεται ότι λόγω κορωνοϊού είχαν… λαχταρήσει το διάλογο – μονόλογο, πείτε το όπως θέλετε, γι’ αυτό και κατέθεσαν 58 (!) ερωτήσεις ελέγχου προς τη Δημοτική Αρχή.
Γι’ αυτό και επί 3,5 ώρες, ίσως και περισσότερο, οι μεν ρωτούσαν και οι δε απαντούσαν.

Όταν η ώρα έφτασε μία μετά τα μεσάνυχτα, δηλαδή έπειτα από 5 ώρες συνεδρίασης, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν, προφανώς λόγω υπέρβασης του χρόνου, αλλά η Δημοτική Αρχή έμεινε.
Έτσι πέρασε όλα τα θέματα… αβλεπτί.

Προς τιμήν του, όμως, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος δεσμεύτηκε ότι το θέμα της πολεοδομικής μελέτης της Ανατολικής Παραλίας και της διάνοιξης της Κρήτης θα επανέλθει προς συζήτηση στο Σώμα, έστω κι αν υπάρχει απόφαση, διότι θέλει να ακούσει και τις απόψεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η δημοκρατική λειτουργία και ο σεβασμός επιβάλλουν να διακόπτεται μια συνεδρίαση, όταν αποχωρεί σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Κατά τ’ άλλα, μας προξένησε εντύπωση η δήλωση του επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλη Τζαμουράνη, ότι υπέγραψε πολλές μελέτες καθ’ υπόδειξη της Δημοτικής Αρχής.
Τώρα, για ποια χρονική περίοδο που ήταν υπάλληλος του Δήμου και μάλιστα διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών μιλούσε, δεν το διευκρίνισε…
Θα είχε, όμως, την αξία του να γνωρίζουμε.

Δικαιολογημένη η κριτική που κατατέθηκε και πάλι για την πεζοδρόμηση της Ιατροπούλου και τη χρονική της καθυστέρηση.

Ενστάσεις υπήρξαν για τη συνάντηση του δημάρχου  με τον κ. Καρνέση στο υπουργείο Υποδομών για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος και την κατάθεση εναλλακτικής πρότασης από τον κ. Βασιλόπουλο, ότι αν δεν προχωρήσει η παραλιακή χάραξη, τότε θα πρέπει να κατασκευαστεί συνδετήρια οδός από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας στη Νέα Είσοδο.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Καλαμάτα- Τόπος Ζωής”, Τόνια Κουζή, έκανε το… λάθος να ζητήσει έναν απολογισμό της 10ετούς λειτουργίας του ποδηλατόδρομου στην Καλαμάτα κι αν υπάρχει σχέδιο για επέκτασή του.
Φυσικά, απάντηση δεν έλαβε.

Τα παραπάνω αποτελούν ένα προσωπικά επιλεγμένο στιγμιότυπο της προχθεσινής συνεδρίασης…
Α.Π.