Τρεις ονειρεμένες παραλίες της Δυτικής Μάνης

Τρεις ονειρεμένες παραλίες  της Δυτικής Μάνης

Γαλαζοπράσινα, διαυγή νερά που συνδυάζονται με χρυσαφένια αμμουδιά ή λευκά βότσαλα δημιουργούν εντυπωσιακές εικόνες που συνάδουν αρμονικά με το περιβάλλον ολόγυρά τους.

Η Δυτική Μάνη έχει και αυτή να υπερηφανεύεται για τις ονειρικές παραλίες της, οι οποίες εντυπωσιάζουν με την πλούσια φυσική ομορφιά τους και αναδεικνύονται, τώρα περισσότερο από ποτέ, σε ιδανικούς προορισμούς οι οποίοι μάλιστα προσεγγίζονται με το αυτοκίνητο.

Φονέας

Η παραλία του Φονέα, στη Δυτική Μάνη, βρίσκεται λίγο έξω από την Καρδαμύλη με κατεύθυνση προς Αρεόπολη, στο μέσον της διαδρομής Καλαμάτας- Αρεόπολης.

Ένας μεγάλος και επιβλητικός βράχος δεσπόζει στη μέση του κόλπου χωρίζοντας την παραλία σε δύο επιμέρους ακρογιαλιές, με την φυσική σκιά του να δρα ευεργετικά για όσους δεν έχουν εξοπλιστεί με ομπρέλα. Οι περισσότεροι, ωστόσο, τον χρησιμοποιούν για διασκέδαση, καθώς λειτουργεί ως ένα είδος «βατήρα» για απολαυστικές, καλοκαιρινές βουτιές.

Η ακρογιαλιά χαρακτηρίζεται για τα γαλαζοπράσινα βαθιά νερά με εντυπωσιακές σπηλιές, τα λευκά βότσαλα, καθώς και το τραχύ και άγριο τοπίο που την «αγκαλιάζει».

Καλογριά

Η παραλία όπου ο Νίκος Καζαντζάκης εμπνεύστηκε το «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» βρίσκεται στη Δυτική Μάνη και πιο συγκεκριμένα στο δημοφιλές θέρετρο της Στούπας, σε απόσταση 40 χλμ. από την Καλαμάτα. Πρόκειται για μια υπέροχη ακτή με λευκή, σαν πούδρα αμμουδιά και κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά που μοιάζουν με ψεύτικα.

Η πλαζ είναι οργανωμένη, διαθέτει επιλογές σε θαλάσσια σπορ και γήπεδο beach volley, ενώ προτιμάται κάθε καλοκαίρι τόσο από τους επισκέπτες, όσο και από τους κατοίκους της περιοχής. Από τις πιο όμορφες στιγμές που θα ζήσει κανείς εδώ η ώρα του δειλινού με την πύρινη σφαίρα του ήλιου να χάνεται μπροστά στα μάτια των λουόμενων μέσα στο απέραντο γαλάζιο.

Κιτριές

Το μικρό και γραφικό ψαροχώρι των Κιτριών, σε απόσταση 12 χλμ. από την Καλαμάτα, στη Μεσσηνιακή Μάνη, διαθέτει μια εξίσου μικρή παραλία η οποία ξεχωρίζει για τα καταπράσινα νερά, το βότσαλο και τα διάσπαρτα βραχάκια. Πρόκειται για ένα μέρος που το επιλέγουν κυρίως οικογένειες, καθώς προσφέρει ήσυχα μακροβούτια μακριά από πολυσύχναστες ακρογιαλιές.

Εντυπωσιακό το φυσικό σκηνικό στην παραλία, με την βλάστηση να φτάνει σχεδόν στη θάλασσα. Οι Κιτριές φημίζονται για τις ψαροταβέρνες με το φρέσκο ψάρι που κανείς μπορεί να απολαύσει δίπλα στο κύμα.
newsbeast.gr