Φιλιατρά: Ανησυχία από το πιθανό κρούσμα κορωνοϊού σε αλλοδαπό στα κρατητήρια

Φιλιατρά: Ανησυχία από το πιθανό κρούσμα  κορωνοϊού σε αλλοδαπό στα κρατητήρια

Ανησυχία επικρατεί από προχθές στα Φιλιατρά μόλις έγινε γνωστό ότι αλλοδαπός εργάτης γης που κρατείται στα κρατητήρια της Καλαμάτας, μετά την επιχείρηση της ΟΠΚΕ την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη, ελέγχεται ως πιθανό κρούσμα κορωνοϊού. Η αγωνία των κατοίκων κορυφώνεται σε αναμονή επίσημης ενημέρωσης για τα αποτελέσματα μοριακού ελέγχου δείγματος. 

Όπως έγινε γνωστό, ο συγκεκριμένος εργάτης γης μετέβη στην περιοχή πριν από σχετικά λίγο καιρό, ερχόμενος από τη Μυτιλήνη. Στις 26 Μαΐου ο δήμαρχος Τριφυλίας επισκέφθηκε και συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας και την επομένη, στις 27 Μαΐου, «πραγματοποιήθηκε στα Φιλιατρά στοχευμένος έλεγχος για τον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη χώρα μας», όπως ανέφερε ενημερωτικά ο κ. Λεβεντάκης στο facebook. 

Χθες από το Δήμο Τριφυλίας έγιναν απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους της πόλης των Φιλιατρών, ιδίως δε σε σημεία που συχνάζουν αλλοδαποί εργάτες γης. Μόλις, δε, κάτοικοι είδαν τα ειδικά συνεργεία ανησύχησαν ακόμη περισσότερο από τις φήμες που κυκλοφορούν, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη ενημέρωση με επίσημα δεδομένα. 

Σημειώνεται ότι ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, από τη Δ.Ε. Φιλιατρών, Παναγιώτης Αλευράς, από τις 29 Απριλίου, δημόσια μέσω facebook, εξέφρασε τους προβληματισμούς του καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση σχετικά με τους αλλοδαπούς εργάτες γης στις περιοχές της Τριφυλίας: «Στις περιοχές μας υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί ανεξέλεγκτοι. Επιπλέον θα εισρεύσουν και πολλοί άλλοι για την καλλιέργεια και συγκομιδή εποχικών γεωργικών προϊόντων π.χ. καρπουζιών. Προτείνω οι παραγωγοί καλλιεργητές να προσκομίσουν στο Δήμο καταστάσεις με ονόματα και τηλέφωνα όσων συνεργάζονται αυτή την περίοδο. Έτσι θα είναι ευκολότερη η ιχνηλάτηση σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα κορωνοϊού».

Του Ηλία Γιαννόπουλου