Φωνή απόγνωσης για εγκληματικότητα και ασφάλεια πολιτών από τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσσήνης

Φωνή απόγνωσης για εγκληματικότητα και ασφάλεια πολιτών από τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσσήνης

Αίτημα-πρόταση καταθέτει ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης «Ο Ερμής» για ενίσχυση της αστυνόμευσης και τροποποίηση του ποινικού κώδικα προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, αστυνομικούς διευθυντές Πελοποννήσου και Μεσσηνίας, με κοινοποίηση σε βουλευτές Ν. Μεσσηνίας, περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, δήμαρχο Μεσσήνης, πρόεδρο Π.Ο.Ε.Ε. και πρόεδρο Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, αναφέρει: «Μετά τα τελευταία γεγονότα συνεχόμενης παραβατικής συμπεριφοράς συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων, καθώς και από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αυτών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Μεσσήνης, αλλά και στη Μεσσηνία γενικότερα, πιστεύουμε πως πρέπει να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, μέσα από την εντονότερη αστυνόμευση και αυστηροποίηση των ποινών με τροποποίηση του ποινικού κώδικα.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις του Δήμου Μεσσήνης και του Νομού Μεσσηνίας γενικότερα έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τη δεκαετή οικονομική κρίση της χώρας μας, η οποία οδήγησε σε αύξηση του παρεμπορίου και, κατά συνέπεια, της παραβατικής συμπεριφοράς συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας κατάφερε να εξαρθρώσει πολλές εγχώριες εγκληματικές οργανώσεις, με αποτέλεσμα να δοθεί επιπλέον χώρος και δυνατότητα στη συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, που μέχρι πρότινος αρκούνταν στη μικροπαραβατικότητα και στο παρεμπόριο, να αποθρασυνθεί και να εισέλθει πλέον και σε εγκληματικές πράξεις, όπως η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, που πλέον είναι καθημερινότητα στο Δήμο μας και στο Νομό Μεσσηνίας γενικότερα.

Αποτέλεσμα αυτών είναι να έχει μειωθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, να δεχόμαστε επιθέσεις ακόμα και σε ανοιχτά καταστήματα με κίνδυνο τη ζωή μας και το ταχυδρομείο της πόλης μας να έχει δεχτεί αλλεπάλληλες επιθέσεις. Σε κανένα άλλο ταχυδρομείο του νομού μας δε δέχονται να τους εξυπηρετήσουν, έτσι κατευθύνονται για να εξυπηρετηθούν από όλο το νομό στο ταχυδρομείο του Δήμου Μεσσήνης και οι πολίτες της πόλης μας έχουν φτάσει στο τραγικό

σημείο να ζητάνε το κλείσιμο του ταχυδρομείου της πόλης μας. Επιστέγασμα του απύθμενου θράσους της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων είναι να έχει δεχθεί επιθέσεις και το ίδιο το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης. Επιπλέον, ο Δήμος μας έχει δεχθεί μια άνευ προηγουμένου δυσφήμηση από τα παραπάνω καθημερινά περιστατικά, καθώς γίνεται καθημερινά πρωτοσέλιδο σε όλα τα μέσα επικοινωνίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται λανθασμένη εντύπωση στους δυνητικούς επισκέπτες και επενδυτές της πόλης μας, να μειώνεται ακόμα περισσότερο η εμπορική δραστηριότητα και, το χειρότερο, να έχει μειωθεί η αξιοπρέπεια των πολιτών της πόλης μας σε σημείο να ντρεπόμαστε για τον τόπο μας.

Αυτή η εικόνα δε ταιριάζει σε μια πόλη που έχει αναδείξει μεγάλους ανθρώπους του πολιτισμού, του αθλητισμού, των τεχνών και των γραμμάτων και της πολιτικής σκηνής με μεγάλη προσφορά σε ολόκληρη τη χώρα. Ενδεικτικά:

1) Στασινόπουλος Μιχαήλ: Προσωρινός Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (1974-1975), πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (1966 – 1969)

2) Αλευράς Ιωάννης: πρόεδρος της βουλής των Ελλήνων (1981- 1989), προσωρινός Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (1985)

3) Πατατζής Σωτήρης: λογοτέχνης

4) Κρεμμυδάς Βασίλης: ιστορικός

5) Λιάππα Φρίντα: σκηνοθέτις – ποιήτρια

6) Μαρκόπουλος Γιώργος: ποιητής

7) Μουτσόπουλος Ευάγγελος: ακαδημαϊκός

8) Παναγιωτόπουλος Βασίλης: ιστορικός

9) Δημουλά Κική: ποιήτρια

10) Στυλιανοπούλου Δέσποινα: ηθοποιός

11) Φωτίου Έλλη: ηθοποιός

12) Ληναίος Στέφανος: ηθοποιός – σκηνοθέτης

13) Λιανός Θεόδωρος: συγγραφέας

14) Κατσουλίδης Τάκης: χαράκτης – ζωγράφος

15) Αλεβίζος Αναστάσιος (Άλφα Τάσσος ): χαράκτης.

16) Θεοδωρόπουλος Αθανάσιος (Σάκης): πρόεδρος Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2012-2018)

17) Τσάτουμας Λούης: παγκόσμιος αθλητής στίβου.

Ζητούμε την άμεση εφαρμογή ενός σχεδίου εντονότερης αστυνόμευσης αλλά και εξάρθρωσης αυτών των εγκληματικών οργανώσεων, καθώς και την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα με τις ανάλογες ποινές, που θα λειτουργούν ως αποτροπή όλων των παραπάνω εγκληματικών και παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την καταπολέμηση του παρεμπορίου.

Με την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας».