“Χαμηλώνει” ο πήχης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

“Χαμηλώνει” ο πήχης για το  Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Μετά και την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της “Φάρις”, αλλά και τη συνάντηση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, θεωρήσαμε ότι η διεξαγωγή του είχε οριστικοποιηθεί για το τέλος Αυγούστου.

Από τις απαντήσεις, όμως, που δόθηκαν, ύστερα από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλη Τζαμουράνη, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, μπερδευτήκαμε πάλι.

“Ακολουθούμε το Φεστιβάλ Αθηνών” επισήμανε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Όπως συρρικνώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών, σχολίασε, έτσι πρέπει να γίνει και με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Μάθαμε όλοι, λοιπόν, ότι έχει καλέσει την καλλιτεχνική διευθύντρια, Λίντα Καπετανέα, για να της ζητήσει να μειωθούν οι παραστάσεις της φετινής διοργάνωσης ακόμα περισσότερο.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι το Φεστιβάλ Αθηνών ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι περιορίζει τον αριθμό των παραστάσεών του από 70 σε 17. Εξήγησε, δε, ότι επειδή το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ακολουθεί το Φεστιβάλ Αθηνών, θα πρέπει και η διοργάνωση του Δήμου να μειώσει επιπλέον τις παραστάσεις του.

Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, Μανώλης Μάκαρης, ρώτησε σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο Δήμος για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του τα επόμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος της «Φάρις», Παντελής Δρούγας, ενημέρωσε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το Φεστιβάλ Αθηνών και συγκεκριμένα από 21 μέχρι 30 Αυγούστου.

Οι παραστάσεις, είπε, θα δοθούν στο αμφιθέατρο του Κάστρου, στην κεντρική πλατεία και πιθανόν στο Μέγαρο Χορού, είτε σε αίθουσα που να πληροί τους όρους προστασίας από τον κορωνοϊό είτε στο προαύλιο.

Επίσης, ανέφερε ότι για την προοπτική και τη χρηματοδότηση του Φεστιβάλ θα έχει συνάντηση το επόμενο διάστημα με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Πάντως, μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι πρόθεση του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής είναι η διεξαγωγή ενός φεστιβάλ υψηλού επιπέδου όπως αρμόζει στην ιστορία του…

Του Αντώνη Πετρόγιαννη