Ψήφισμα του Δήμου Δυτικής Μάνης προς υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες

Ψήφισμα του Δήμου Δυτικής Μάνης προς υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες

Ψήφισμα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο υπογράφει ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας, κατέθεσε ο Δήμος Δυτικής Μάνης για τα προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες λόγω καύσωνα.

Όπως σημειώνεται: «Κύριε υπουργέ, δύο χρόνια τώρα οι αγρότες μας έχουν υποστεί πολύ μεγάλη μείωση του εισοδήματός τους εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων. Τη φετινή χρονιά αντιμετωπίζουν και πάλι σοβαρό πρόβλημα τόσο από την έλλειψη βροχοπτώσεων όσο και από τον ασυνήθιστο για την εποχή καύσωνα, μιας που από τις 15 έως 19 του μηνός Μαΐου είχαμε ακόμα και 40 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν από τα ελαιόδεντρα να έχουμε μεγάλη πτώση καρπού.

Από την άλλη, η φετινή πανδημία έχει δημιουργήσει, λόγω των επιπτώσεών της, ανασφάλεια στους αγρότες, οικονομική αδυναμία για καλλιέργειες, αλλά και φόβο για διάθεση των προϊόντων τους.

Κύριε υπουργέ, επειδή οι αγρότες είναι βασικοί μέτοχοι της ανάπτυξης της πατρίδας μας χρειάζονται τη στήριξη της Πολιτείας. Με πολιτική απόφασή της να τους αποζημιώσει για τις ζημιές που έπαθαν από τον καύσωνα, αφού υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΛΓΑ καταγράψουν πρώτα το μέγεθός τους».