Αίτημα χρηματοδότησης δημιουργίας Πνευματικού Κέντρου Χώρας

Αίτημα χρηματοδότησης δημιουργίας Πνευματικού Κέντρου Χώρας

Προβλέποντας στη δημιουργία κοινωνικοπολιτιστικού κέντρου στη Χώρα ο Δήμος Πύλου-Νέστορος αιτήθηκε την ένταξή του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2019-2020 του Πράσινου Ταμείου.

Συγκεκριμένα, με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης στο ως άνω πρόγραμμα, για τη μελέτη του έργου με τίτλο «Επισκευαστικές Εργασίες Διαμόρφωσης Κτηρίου Δ.Κ. Χώρας για τη δημιουργία Κοινωνικοπολιτιστικού Κέντρου», προϋπολογισμού 562.000 ευρώ, με συγχρηματοδότηση από πόρους του Δήμου.

Σύμφωνα με το αίτημα, η δράση αφορά στην ανακαίνιση και διαμόρφωση των πρώην αποθηκών ΑΤΕ που βρίσκονται επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου στη Χώρα, με στόχο την επαναχρησιμοποίησή τους για την κάλυψη κοινωνικών, πολιτιστικών και εν γένει αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο της αλλαγής χρήσης των αποθηκών προτείνονται η διαμόρφωση του χώρου ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η κατασκευή ράμπας ΑμεΑ, η εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού, η απομάκρυνση των φύλλων αμιάντου που καλύπτουν τη στέγη του κτηρίου, η θερμοπρόσοψη και θερμομόνωση και η επίστρωση της στέγης του με ασφαλτικά κεραμίδια.

Από την πλευρά του, μιλώντας σχετικά, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, δήλωσε: «Ο Δήμος στερείται βασικών υποδομών πολιτισμού και αυτό το σοβαρό ζήτημα επιδιώκουμε να επιλύσουμε, αιτούμενοι ένταξη στο ως άνω πρόγραμμα. Με την ανάπλαση των αποθηκών προσδοκούμε σε ποιοτικότερες συνθήκες υλοποίησης πολιτισμικών δρώμενων στη Χώρα. Ανάλογα έργα προγραμματίζονται και σε άλλες περιοχές».