Αισιόδοξη δηλώνει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Αισιόδοξη δηλώνει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εστάλη προσφάτως στο υπουργείο Ανάπτυξης και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προειδοποιεί με σαφήνεια ότι θα αρνηθεί οποιαδήποτε χρηματοδότηση της ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, κρίνοντας ότι το έργο δεν ανταποκρίνεται στις κοινοτικές οδηγίες, είναι υπερκοστολογημένο και υπερδιαστασιολογημένο, καθώς και αμφισβητούμενης «ωριμότητας» – παρότι έχουν περάσει επτά χρόνια από την επιλογή αναδόχου, διάστημα στο οποίο το έργο συζητήθηκε και στηρίχθηκε από διαδοχικές κυβερνήσεις.

Παρ’ όλα αυτά, τόσο ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Μ. Γραφάκος, όσο και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, με προχθεσινές και χθεσινές τους δηλώσεις, δήλωσαν αισιόδοξοι για την έκβαση της υπόθεσης.

Ο κ. Γραφάκος φάνηκε καθησυχαστικός. «Δεν ανησυχούμε, είναι κάτι που θα αντιμετωπίσουμε, γιατί αυτό πρέπει να κάνουμε», ανάφερε και δήλωσε βέβαιος ότι το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου «θα προχωρήσει με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση» και όλα τα έργα, «όχι μόνο αυτό», θα ανταποκριθούν στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας. Όπως σημείωσε, παρά τα προβλήματα το έργο θα προχωρήσει. “Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Η μοναδική λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Μεσσηνία, αλλά και σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αυτή που έχει υπογραφεί με την εταιρεία ΤΕΡΝΑ για την κεντρική διαχείριση”, σχολίασε.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξει τις κατάλληλες συναντήσεις για να ξεκαθαρίσει το θέμα που δημιουργήθηκε.

Α.Π.