Αναβαθμίστηκε προς όφελος των δημοτών η ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας

Αναβαθμίστηκε προς όφελος των δημοτών η ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας

Σημαντική αναβάθμιση των λειτουργικών της χαρακτηριστικών, βελτιωμένη πληροφόρηση για τους επισκέπτες, ενσωμάτωση και λειτουργία νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τους δημότες κ.ά., περιλαμβάνονται στο πακέτο των αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και παρουσιάστηκαν χθες, όσον αφορά στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη, τον προϊστάμενο του Τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Βασίλη Διονυσόπουλο και τον υπάλληλο του Τμήματος Παναγιώτη Γκούζο, υπήρξε ενημέρωση για τις αλλαγές και τις νέες λειτουργίες της ιστοσελίδας -που καθημερινά αναβαθμίζεται- με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας
Ένα από τα χαρακτηριστικά του τελευταίου διαστήματος είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας, κάτι που κατατάσσει την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας δεύτερη μετά την αντίστοιχη του Δήμου Αθηναίων, ανάμεσα στους Δήμους της επικράτειας.

Σημειώνεται ότι η νέα εκδοχή της ιστοσελίδας κατασκευάστηκε από το Τμήμα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με άλλα υπηρεσιακά στελέχη, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο.

Εναρμονιζόμαστε, εξελισσόμαστε και δημιουργούμε
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Μέσα από τη διαδικτυακή μας σελίδα προσφέρουμε βασικές μας υπηρεσίες αλλά και την ενημέρωση που χρειάζονται οι δημότες μας σε επίπεδο πολιτιστικό, τουριστικό και φυσικά εξυπηρέτησης, εύκολα, γρήγορα, απλά. Αιτήσεις, τηλέφωνα, προκαθορισμένες συναντήσεις με υπηρεσίες, προτάσεις, καθημερινή ενημέρωση, θέματα εθελοντισμού μέχρι και on line μαθήματα.

Πέραν της αισθητικής βελτίωσης, η σελίδα εμπλουτίστηκε με νέες κατηγορίες και συνεχίζουμε. Στηρίξαμε υπηρεσίες για τα ΚΔΑΠ, τους Παιδικούς Σταθμούς και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Τα νέα και οι εκδηλώσεις μας παραμένουν σε πρώτο πλάνο, ενώ προσθέσαμε και live streaming για τα Δημοτικά Συμβούλια. Επιπλέον ο Δήμος Καλαμάτας απέκτησε κι ένα πολύ λειτουργικό ημερολόγιο για τις εκδηλώσεις του.  Άμεσα η σελίδα θα μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες».