Ανανέωσε και η Μουρατίδη στον Απόλλωνα -Πήρε Δαλακούρα η Καλαμάτα ’80

Ανανέωσε και η Μουρατίδη στον Απόλλωνα -Πήρε Δαλακούρα η Καλαμάτα ’80

Με δυναμικό τρόπο συνεχίζεται το χτίσιμο του Απόλλωνα Καλαμάτας για το παρθενικό του ταξίδι στην Pre-League βόλεϊ των γυναικών, όπου επίσης προβλέπεται να αφήσει το στίγμα του του. Όπως έκαναν γνωστό οι υπεύθυνοι της τοπικής μας ομάδας «Για 2η συνεχομένη χρονιά η Δανάη Μουρατίδη θα βρίσκεται στην ομάδα μας. Η Δανάη έχει παραστάσεις από μεγάλες κατηγορίες μιας και υπήρξε παίκτρια του Ολυμπιακού, ΖΑΟΝ και Πανιωνίου, ενώ μετρά και εάν κύπελλο Ελλάδος με την ομάδα του Ολυμπιακοί το 2013. Τελευταίος της σταθμός η ομάδα του Αστέρα Αγ. Δημήτριου την οποία και ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει οι δυο σύλλογοι».

Ο Απόλλωνας Καλαμάτας -που θα συνεχίσει για μια ακόμη χρονιά υπό την απολύτως επιτυχημένη καθοδήγηση του έμπειρου Μεσσήνιου προπονητή Μπάμπη Μυτσκίδη- έχει προχωρήσει ήδη σε δύο σημαντικές μετεγγραφές, προσθέτοντας στο ενεργητικό του την ύψους 1.83 διαγώνια Άντζελα Παπά που έχει παραστάσεις από Α1 και την εγνωσμένης αξίας λίμπερο Σοφία Γκιαούρη.

Επίσης, συμφώνησαν να ανανεώσουν την παραμονή τους στην καλαματιανή ομάδα οι Λίνα Αποστολοπούλου, Σοφία Καρακύκλα, Νίκη Κόλλια, Γωγώ Δεδούση, Ειρήνη Σακελλαρίου και Βασιλίνα Πετροπούλου.

PRE-LEAGUE ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ
Πήρε Δαλακούρα η Καλαμάτα ’80, ανανέωσαν Β. Ντάκουρης, Γεωργάτος

Η Καλαμάτα ’80 πανηγύρισε την άνοδο στην Pre-League, τη νεοσύστατη κατηγορία βόλεϊ ανάμεσα στην Α1 και την Α2, που συγκροτείται στο αντίστοιχο πρότυπο των γυναικών, και οι υπεύθυνοι του συλλόγου προετοιμάζουν την ομάδα ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις νέες υψηλές απαιτήσεις. Η αρχή του σχεδιασμού έγινε με την παραμονή του προπονητή Παναγιώτη Ντάκουρη και του βοηθού του, Στέφανου Μάνα, ενώ γεγονός αποτελεί και η πρώτη σημαντική μετεγγραφή. Πιο συγκεκριμένα οι «Λύκοι» απέκτησαν τον πολύπειρο Εβρίτη ακραίο Κώστα Δαλακούρη. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά η διοίκηση του συλλόγου μας ανακοινώνει την συνεργασία για τη σεζόν 2020-2021 με τον αθλητή Κώστα Δαλακούρα! Ο Κώστας ο οποίος προέρχεται από “τη μεγάλη του βόλεϊ σχολή” της Αλεξανδρούπολης, είναι 30 ετών και βλέπει τον κόσμο από τα 1,97 εκατοστά. Αγωνίζεται στη θέση του ακραίου με ιδιαίτερη ικανότητα στην υποδοχή. Ξεκίνησε το βόλεϊ στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με τον οποίο αγωνίστηκε στα σαλόνια της Α1 Εθνικής κατηγορίας για αρκετά χρόνια, πριν μεταπηδήσει στη Γερμανία όπου τις σεζόν 2016 έως 2018 αγωνίστηκε με την CV Mitteldeutschland, όπου κατέκτησε για δύο συνεχόμενες χρονιές το πρωτάθλημα της δεύτερης Εθνικής κατηγορίας της Γερμανίας. Το 2018 επέστρεψε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στην Volleyleague ξανά με τη φανέλα της Κομοτηνής και του Εθνικού. Με τη φανέλα του Εθνικού έχει συμμετάσχει στα κύπελλα Ευρώπης για 3 σαιζόν. Αναμένουμε με ενθουσιασμό να τον δούμε να τιμάει τη φανέλα του συλλόγου μας και του ευχόμαστε υγεία και μία αγωνιστική σεζόν γεμάτη επιτυχίες! Καλώς ήρθες στην ομάδα μας».

Είχαν προηγηθεί οι ανανεώσεις με τον αρχηγό Βαγγέλη Ντάκουρη και τον κεντρικό Νίκο Γεωργάτο.

«Η σημαία στον ιστό της! Η διοίκηση του συλλόγου μας ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του αρχηγού της ανδρικής μας ομάδας Βαγγέλη Ντάκουρη για τη σεζόν 2020-21! Είναι γεννημένος το 1992 στην Καλαμάτα, αγωνίζεται με μεγάλη άνεση τη θέση του ακραίου και του λίμπερο και έχει ύψος 1.88. ξεκίνησε την ενασχόληση του με το άθλημα του βόλεϊ στη ΓΕ Μεσσηνίας, πήρε μαθητής μεταγραφή στην ομάδα μας και έχει αγωνιστεί ακόμα στο ΣΠΑ Καρδίτσας πριν επιστρέψει οριστικά στην ομάδα μας το 2014. Διακρίνεται ιδιαιτέρως για το πάθος με το οποίο αγωνίζεται για την ομάδα της πόλης μας! Ευχόμαστε μία αγωνιστική σεζόν γεμάτη υγεία και επιτυχίες» αναφέρει το σχετικό κείμενο για τον Καλαματιανό άσο, ενώ για τον Γεωργάτο τονίζονται τα εξής:

«Η διοίκηση του συλλόγου μας ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας μας με τον Νίκο Γεωργάτο, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού και διακρίνεται για τα εντυπωσιακά μπλοκ που κάνει μέσα στο παιχνίδι. Έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1990 και έχει ύψος 1,94. Ξεκίνησε στο βόλεϊ από την Ολυμπιάδα Πάτρας από όπου και πήρε μεταγραφή στην ομάδα μας ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα στην Α1 εθνική κατηγορία με τη φανέλα της Παναχαϊκής. Ευχόμαστε στον Νίκο καλή χρονιά γεμάτη υγεία και επιτυχίες!».