Ανθρώπινη αναισθησία…

Ανθρώπινη αναισθησία…

Εκατοντάδες ήταν αυτοί που έφτασαν στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία την ημέρα που γιόρταζε, διαδρομή δύσκολη, που όμως αξίζει κάποιος να την κάνει.

Εντούτοις, αρκετοί δε σεβάστηκαν το χώρο και αποφάσισαν να ξεφορτωθούν τα σκουπίδια τους, καίγοντάς τα ή απλά αφήνοντάς τα στην κορυφή του Ταϋγέτου.

Παραθέτουμε μέρος του σχολίου (ολόκληρο είχε σκληρές εκφράσεις που δε δημοσιεύονται) ενός ανθρώπου που χρόνια ασχολείται με την ορειβασία και ξέρει το συγκεκριμένο σημείο όσο λίγοι:


«Κάθε χρόνο η ίδια νοσηρή κατάσταση. Η παγιωμένη επίσκεψη μερίδας όψιμων χριστιανόπληκτων ορειβατών του Instagram και του Facebook. Ανεβαίνουν στο βουνό για να ικανοποιήσουν το εγώ τους και να αφήσουν τα σκουπίδια τους. Κουβαλούν τα βρωμοπλαστικά τους, για να τυλίξουν το τομάρι τους, φέρνουν το λαδάκι τους για τον Άγιο, λες και τους το ζήτησε, και δεν είναι ικανοί να κατεβάσουν τα σκουπίδια τους ούτε στον κάδο του καταφυγίου. Και τα καίνε στην κορυφή. Αναιδείς και αχρείοι. Κανένας σεβασμός ούτε στον ιερό χώρο ούτε στο φυσικό τόπο. Τους νοιάζει μόνο η φωτογραφία της Πυραμίδας το ξημέρωμα, αλλά στα πόδια τους είναι η βρωμιά των σκουπιδιών τους. Πρόκειται για κινητή νόσο χειρότερη και από τον κορωνοϊό…».

Μάλιστα, πέραν του παραπάνω σχολίου, παραθέτει φωτογραφία που αποδεικνύει όσα αναφέρει.
Ας ελπίσουμε η ανάρτηση να προβληματίσει κάποιους…
Π.Μπ.