Δημιουργική συνεργασία του Νηπιαγωγείου Μεθώνης με το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου

Δημιουργική συνεργασία του Νηπιαγωγείου Μεθώνης με το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου

Κατά τη δύσκολη και περιοριστική περίοδο της πανδημίας η πρόσβαση στη χρήση νέων τεχνολογιών έδωσε τη δυνατότητα διεπιστημονικών συνεργασιών και εκπαιδευτικής εξωστρέφειας σε αρκετούς φορείς του τόπου. Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν η συνεργασία του Νηπιαγωγείου Μεθώνης και της υπεύθυνης εκπαιδευτικού Όλγας Δρακοπούλου με το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου και τον καθηγητή, δρα Αλέξανδρο Αργυριάδη.

Στο πλαίσιο των δράσεων προσφοράς του Πανεπιστημίου Frederick στην τοπική κοινότητα, ο κ. Αργυριάδης συνέγραψε ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους σχετικό με τον κορωνοϊό, στο οποίο έδωσε πνοή με τη θεατρική του αφήγηση ο κ. Γιάννης Ζουγανέλης (σχετικό βίντεο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Η κα Δρακοπούλου ήρθε σε επαφή με το Πανεπιστήμιο και πρότεινε να αναλάβει με τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Μεθώνης την εικονογράφηση του παραμυθιού και την κατασκευή ψηφιακού παιδαγωγικού παιχνιδιού. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και έγινε εμφανές πώς από μια σκέψη προέκυψε μια ενδιαφέρουσα συνεργασία, που έδωσε στους Μεθωναίους μαθητές τη δυνατότητα να μάθουν δημιουργικά ένα δύσκολο θέμα.

Έτσι, το απόγευμα του Σαββάτου 27 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Νηπιαγωγείου Μεθώνης η παρουσίαση του ψηφιακού βιβλίου «Ένας δράκος με 19 τσουλούφια που πετάνε..» και του ομώνυμου ψηφιακού παιδαγωγικού παιχνιδιού, κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης των μαθητών.

Τη σχολική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, ο καθηγητής, δρ. Αλέξανδρος Αργυριάδης, ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλα, ο περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας, Τάσος Σαρδέλης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Βασίλειος Τσώνης, η συντονίστρια ΠΕ 60 του ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου, Στυλιανή Σαραντοπούλου και, φυσικά, οι γονείς των μαθητών.

Η εκδήλωση είχε έντονα παιδοκεντρικό χαρακτήρα, αφού οι ίδιοι οι μαθητές έκαναν την παρουσίαση του παραμυθιού και του παιχνιδιού, έχοντας σε υποστηρικτικό και καθοδηγητικό ρόλο την προϊσταμένη – εκπαιδευτικό Όλγα Δρακοπούλου και ως πολύτιμο συνεργάτη τον δρα Αλέξανδρο Αργυριάδη. Η αυλή γέμισε με τραγούδια, χορό και ποιήματα και με αυτόν τον τρόπο το Νηπιαγωγείο Μεθώνης επισφράγισε το τέλος μιας δύσκολης αλλά και δημιουργικής σχολικής χρονιάς.