Εκδηλώσεις – Περιοδείες 2020 στη Μεσσηνία: Λιγότερες από ποτέ…

Εκδηλώσεις – Περιοδείες 2020 στη Μεσσηνία: Λιγότερες από ποτέ…

Κάθε χρόνο δημοσιεύουμε το πρόγραμμα περιοδειών, τόσο θεατρικών παραστάσεων όσο και συναυλιών, στο Νομό Μεσσηνίας.

Συνήθως το πρόγραμμα του αμφιθεάτρου του Κάστρου Καλαμάτας ήταν γεμάτο, ενώ κάποιοι τραγουδιστές έκαναν συναυλίες και στο Δημοτικό Στάδιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Βέβαια, εκτός από την Καλαμάτα, αρκετοί στις περιοδείες συμπεριελάμβαναν και άλλα μέρη της Μεσσηνίας, π.χ. την Κυπαρισσία, τη Μάνη κ.λπ.

Φέτος, θέλοντας να ενημερώσουμε τους αναγνώστες για τις παραστάσεις αλλά και τις συναυλίες που «θα περάσουν» από την περιοχή μας, ανακαλύψαμε με το ζόρι τρεις παραστάσεις στο αμφιθέατρο του Κάστρου και άλλες δύο στη Μάνη και ειδικότερα στο αμφιθέατρο της Μηλέας, παραστάσεις που, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, πολύ πιθανόν να ακυρωθούν. Ο λόγος; Καθαρά οικονομικός, μιας και το αμφιθέατρο του Κάστρου, όταν φτάνει στα όριά του, με κόσμο υπεράριθμο δηλαδή, μετά βίας χωρά 700 θεατές. Με τα μέτρα δε για την πανδημία ο αριθμός αυτός περιορίζεται δραματικά, κάτι που το κάνει ασύμφορο για τις εταιρείες παραγωγής.

Έτσι, λοιπόν, η Καλαμάτα φέτος αποτελεί μια απαγορευτική πόλη, αφού θα αποβεί ζημιογόνα για τις εταιρείες παραγωγής. Άρα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι, εκτός από τα τοπικά θεατρικά και μουσικά σχήματα και τις εκδηλώσεις που συμμετέχει ο Δήμος Καλαμάτας, ελάχιστες είναι αυτές που διεξαχθούν στην πόλη.

Μέχρι σήμερα να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με το viva.gr, έχουμε τα εξής:

ΤΟ ΤΑΒΛΙ
25 Ιουλίου στο Θέατρο Μάνης

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ
3 Αυγούστου στο Κάστρο Καλαμάτας

ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕ ΒΛΕΠΩ, ΔΕ ΜΙΛΑΩ
8 Αυγούστου στο θέατρο Μάνης

ΟΡΝΙΘΕΣ- Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ
10 Αυγούστου στο Κάστρο Καλαμάτας

ΚΑΤΕΡΙΝΑ
11 Αυγούστου στο Κάστρο Καλαμάτας

Π.Μπ.