Εκριζώθηκε χασισοφυτεία στον Ταΰγετο

Εκριζώθηκε χασισοφυτεία στον Ταΰγετο

Τριάντα φυτά ινδικής κάνναβης, κάποια εκ των οποίων είχαν φτάσει σε ύψος το ένα μέτρο, εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Αρχικά η φυτεία εντοπίσθηκε από το ελικόπτερο της Αστυνομίας, που έκανε περιπολία τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή. Στη συνέχεια, το πρωί της Δευτέρας, αστυνομικοί της Δίωξης εξερεύνησαν την περιοχή από εδάφους και εντόπισαν τη φυτεία στην αγροτοδασική περιοχή «Κρύα Νερά» κοντά στο χωριό Πηγές του Δήμου Καλαμάτας.

Η φυτεία είχε αναπτυχθεί σε ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο, σε τρεις διαδοχικούς ανισόπεδους χώρους συνολικής έκτασης 100 τμ. Στο έδαφος και μέσα σε μεγάλες λακκούβες είχαν φυτευθεί 30 φυτά κάνναβης, ύψους από 0,4 μ. έως 1 μέτρο περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Για το πότισμά τους είχε αναπτυχθεί δίκτυο πλαστικών υδροσωλήνων, τους οποίους τροφοδοτούσε με νερό κεντρικός αγωγός που είχε συνδεθεί με παρακείμενη φυσική πηγή.

Εντός φυτείας οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν καλλιεργητικό εξοπλισμό, όπως γάντια, συνδέσεις υδροσωλήνων, σακούλες με λίπασμα και χώμα κ.ά. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των δραστών.

Β.Β.