Εξετάζεται η κατασκευή νέου δρόμου προς τη Βελανιδιά

Εξετάζεται η κατασκευή  νέου δρόμου προς τη Βελανιδιά

Συνάντηση Νίκα με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο

Θέματα που αφορούν στη Μητρόπολη Μεσσηνίας συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντηση που είχε στην Τρίπολη με το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση -παρουσία και του πολιτικού μηχανικού Σταύρου Πίκουλα, άμισθου ειδικού συμβούλου του περιφερειάρχη- έγινε γνωστό από τη μελετήτρια Κ. Κορωναίου ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα έχει παραδοθεί ολοκληρωμένη η μελέτη για το Κειμηλιαρχείο – Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης της Μητρόπολης Μεσσηνίας, έργο το οποίο προγραμματίζεται να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας.

Επιπλέον, έγινε ενημέρωση σχετικά με τις μελέτες συντήρησης και αποκατάστασης των Μονών Δήμιοβας, Μαρδακίου και Βελανιδιάς, έργα τα οποία θα τύχουν άμεσης χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μόλις παραδοθούν οι συγκεκριμένες μελέτες,

Τέλος, στη συνάντηση του περιφερειάρχη με το μητροπολίτη Μεσσηνίας εξετάστηκε η προοπτική χάραξης και κατασκευής νέου δρόμου προς τη Μονή Βελανιδιάς, ο οποίος – όπως δήλωσε ο μητροπολίτης – θα βοηθήσει στην αξιοποίηση της εν λόγω μονής, στις παρυφές της Καλαμάτας, για ανάγκες της Μητρόπολης, μεταξύ των οποίων η διοργάνωση συνεδρίων.

Ήδη γίνεται σχετική διερεύνηση, όπως γνωστοποίησε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης.