Ερώτηση Χαρίτση στην υπ. Πολιτισμού: Να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ερώτηση Χαρίτση στην υπ. Πολιτισμού: Να συνεχιστεί απρόσκοπτα  η χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Πολιτισμού για τη συνέχιση της χρηματοδότησης προς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. Την ερώτηση  συνυπογράφει ο τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος.

Ο Αλέξης Χαρίτσης τονίζει τη σημασία του Φεστιβάλ, το οποίο πλέον θεωρείται το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός χορευτικής τέχνης στην Ελλάδα, με διεθνές στίγμα και με παρουσία σε αυτό κάθε χρόνο σημαντικών Ελλήνων και ξένων χορογράφων. Επισημαίνει, δε, ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με 1,2 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για το διάστημα 2018-2020. Το ποσό αυτό διατέθηκε στην Κ.Ε. Φάρις του Δήμου Καλαμάτας και αφορούσε στη διεξαγωγή του 24ου, 25ου και 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καλαμάτας.

Κατόπιν αυτών «και επειδή η μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Χορού είναι απολύτως αναγκαία για τον καλύτερο προγραμματισμό της δραστηριότητάς του», ερωτάται η υπουργός αν προτίθεται να ανανεώσει τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, για να εξασφαλιστούν οι πόροι για την απρόσκοπτη συνέχεια του θεσμού, και αν ναι, ποιο πρόκειται να είναι το ύψος αυτής.