Θ. Βασιλόπουλος: Η συνεργασία και η συνεννόηση μπορούν να οδηγήσουν το Δήμο μπροστά

Θ. Βασιλόπουλος: Η συνεργασία και η συνεννόηση μπορούν να οδηγήσουν το Δήμο μπροστά

Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή Καλαμάτας ήταν μια πρόταση της Δημοτικής Αρχής που δημιούργησε τις εντυπώσεις ότι υπάρχει διάθεση απ’ όλες τις πλευρές, συμπολιτευόμενες και αντιπολιτευόμενες, για έναν ειλικρινή διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, τουλάχιστον, στα μεγάλα ζητήματα της Καλαμάτας.

Με την πάροδο του χρόνου, όμως, οι συμμετοχές λιγόστεψαν δραματικά, με αποτέλεσμα το όργανο διαλόγου που δημιουργήθηκε να… σιωπήσει. Σύμφωνα με τους επικεφαλής των περισσότερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η  απόφασή τους να μη συμμετέχουν στο άτυπο όργανο της Διαπαραταξιακής όσον αυτό λειτουργεί, προέκυψε διότι η Δημοτική Αρχή το χρησιμοποίησε για να  παρουσιάζει τις προτάσεις της και όχι για να γίνεται διαβούλευση πάνω σε συγκεκριμένο πλαίσιο.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου το “Θ” έθεσε την ερώτηση “αν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσιάζει η Διαπαραταξιακή”.

Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής ελήφθη διότι πιστεύει στο διάλογο και στην ανταλλαγή απόψεων, αλλά και στη συνεργασία: “Από την πλευρά μου, έκανα ό,τι ήταν δυνατό για να μεταφέρω την απαραίτητη πληροφόρηση και στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να εξηγήσω τη στάση τους. Θα έλεγα, όμως, να αφήσουμε όλοι στην άκρη τους εγωισμούς και να εργαστούμε για το καλό της πόλης και του Δήμου”.

Α.Π.