Καλαμάτα: Απαράδεκτη η εικόνα των Δημοτικών Λαχανόκηπων

Καλαμάτα: Απαράδεκτη η εικόνα των Δημοτικών Λαχανόκηπων

Όταν ανακοινώθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ότι στην Καλαμάτα θα δημιουργηθούν Δημοτικοί Λαχανόκηποι, η είδηση βρήκε ένθερμους υποστηρικτές, ενώ δεκάδες δημότες είχαν την ευκαιρία λόγω έλλειψης δικού τους χώρου να αποκτήσουν το δικό τους «μποστάνι».

Το εγχείρημα «δούλεψε» και έτσι πολλοί έχουν δημιουργήσει τον κήπο τους σε χώρο που τους παραχωρήθηκε σε διάφορες εκτάσεις της Καλαμάτας.

Δύο τέτοιοι, λοιπόν, λαχανόκηποι έχουν δημιουργηθεί και στο πάρκο της Τέντας, όμως η κατάσταση που επικρατεί εκεί μόνο «ωραία» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Σίγουρα όσοι έχουν κάνει το δικό τους κήπο γνωρίζουν ότι δε μιλάμε για έναν κήπο με λουλούδια, όμως σε καμία περίπτωση δε γίνεται να παρουσιάζεται η εικόνα που έχουν δημιουργήσει κάποιοι συνδημότες μας. Αν πάει κάποιος μια βόλτα στους λαχανόκηπους της Τέντας θα δει από σκουπίδια και μπάζα  μέχρι καρέκλες…

Τα παραπάνω είναι εξαιρέσεις, όμως συμβαίνουν, κι αν υποθέσουμε ότι η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να αναβαθμίσει το συγκεκριμένο πάρκο, θα πρέπει η όλη εικόνα να αλλάξει άμεσα.

Άραγε, υπάρχουν κανόνες σε αυτούς τους λαχανόκηπους; Αν ναι, ποιος ελέγχει αν τηρούνται; Θα επιτρεπόταν αυτή η κατάσταση στο Πάρκο του ΟΣΕ για παράδειγμα;

Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε οι συνδημότες μας να χάσουν τις εκτάσεις που τους έχουν προσωρινά παραχωρηθεί και, μάλιστα, είμαστε υπέρ του να επεκταθεί το εγχείρημα, όμως το ζήτημα είναι να γίνει με κανόνες.

Για να διευκολύνουμε το Δήμο, απλά θα αναφέρουμε ότι στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετές εκτάσεις που του ανήκουν και θα μπορούσαν να παραχωρηθούν για αυτή τη χρήση…

Μέχρι τότε ελπίζουμε να παρθούν αποφάσεις και να μπουν κανόνες στους λαχανόκηπους, κάτι που πρέπει φυσικά να συνεχιστεί και στους καινούργιους, όταν και αν μεταφερθούν οι συγκεκριμένοι.

Π.Μπ.