Κανένα θανατηφόρο τροχαίο τον Ιούνιο στη Μεσσηνία

Κανένα θανατηφόρο τροχαίο τον Ιούνιο στη Μεσσηνία

Αλλά οι παραβάσεις για αλκοόλ και ταχύτητα συνεχίζουν να είναι αυξημένες

Χωρίς κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα έκλεισε για τη Μεσσηνία ο Ιούνιος, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που κοινοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Κατά αυτά, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου σημειώθηκαν 35 τροχαία ατυχήματα με 42 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες). Ειδικότερα: τρία θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με τρεις νεκρούς, τέσσερα σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τέσσερις σοβαρά τραυματίες και 28 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 35 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα στη Μεσσηνία, όπως προαναφέραμε, δεν καταγράφηκε κανένα θανατηφόρο ατύχημα. Καταγράφηκαν τον Ιούνιο ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με ένα σοβαρά τραυματία και επτά τροχαία, όπου τραυματίσθηκαν ελαφρά επτά άτομα.

Αιτίες

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την έρευνα της Τροχαίας, ήταν: Παραβιάσεις σήμανσης. Παραβίαση προτεραιότητας. Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας. Μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών. Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Τροχαίας τον Ιούνιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκροτήθηκαν 564 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 10.620 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 253 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 3.156 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 2.278 για υπερβολική ταχύτητα. 213 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση. 109 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. 121 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. 225 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. 9 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων. 20 για παραβίαση σηματοδότη. 150 για ΚΤΕΟ. 9 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά. 10 για αντικανονικούς ελιγμούς. 12 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη