Κυκλοφοριακές αλλαγές στη Ναυαρίνου: Ευχαριστημένοι οι πεζοί – Νεύρα από οδηγούς και κατοίκους

Κυκλοφοριακές αλλαγές στη Ναυαρίνου: Ευχαριστημένοι οι πεζοί – Νεύρα από οδηγούς και κατοίκους

Έπειτα από αρκετά χρόνια ένα μικρό, έστω, μέρος της οδού Ναυαρίνου δόθηκε στους πεζούς για μερικές ώρες. Μια απόφαση δύσκολη που πάρθηκε ύστερα από συζητήσεις επί συζητήσεων, με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας να μην παίρνει το ρίσκο τα τελευταία χρόνια να την εφαρμόσει.

Το βράδυ, λοιπόν, του Σαββάτου δημοτικοί αστυνόμοι, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΕΛΑΣ, τοποθέτησαν τα σιδερένια «ΠΙ» ανάμεσα στις οδούς Ακρίτα και Φαρών και έδωσαν το τμήμα στους πεζούς.

Οι πεζοί, από την πλευρά τους, έδειξαν να απολαμβάνουν το εγχείρημα, κάτι που όμως δε συνέβη με πολλούς οδηγούς, καθώς και κατοίκους της παραλίας, διότι είδαν όλη την κυκλοφορία να αλλάζει και οι γύρω δρόμοι να γεμίζουν από οχήματα.

Ήταν κάτι αναμενόμενο, πάντως, αφού όταν κλείνεις ένα δρόμο, από κάπου πρέπει να «φύγουν» τα διερχόμενα οχήματα που έτσι και αλλιώς θα διέσχιζαν το συγκεκριμένο τμήμα.

Ας ελπίσουμε, λοιπόν, η κατάσταση να ομαλοποιηθεί και να υπάρξει αρμονική συνύπαρξη.

Θ. Βασιλόπουλος
«Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε το μέτρο, ωστόσο οι πρώτες αντιδράσεις είναι θετικές. Δε δημιουργήθηκαν προβλήματα, καθώς λειτούργησε παράλληλα και το πάρκινγκ στο λιμάνι, ενώ σημαντική βοήθεια υπήρξε από τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία της πόλης» ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις ο δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος. Και πρόσθεσε: «Έχουν καταγραφεί κάποιες παρεμβάσεις που ίσως χρειαστεί να γίνουν, κυρίως με τους σηματοδότες επί της οδού Κρήτης για να υπάρχει καλύτερη ροή της κυκλοφορίας. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε και την εφαρμογή του συνόλου των προσωρινών μέτρων που έχουν αποφασιστεί και σίγουρα θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα. Επαναλαμβάνω ότι τα πρώτα μηνύματα είναι στη θετική κατεύθυνση».

Αλλαγές στο Ιστορικό Κέντρο και πλησίον της Αριστομένους
Πέραν, όμως, της οδού Ναυαρίνου, όπου οι κυκλοφοριακές αλλαγές θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, αλλαγές έχουμε και στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας. Εκεί έχουν ισχύ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και ουσιαστικά κλείνουν την κίνηση των οχημάτων (επιτρέπεται συγκεκριμένες ώρες η τροφοδοσία) στην περιοχή, ενώ μέχρι την ίδια ημερομηνία κλειστοί θα είναι οι κάθετοι της οδού Αριστομένους. Ειδικότερα ισχύει πεζοδρόμηση όλων των κάθετων δρόμων (Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου, Αναπλιώτη) μεταξύ των οδών Σφακτηρίας – 23ης Μαρτίου – Νέδοντος – Κολοκοτρώνη.

Π.Μπ.