Μεσσηνία: Οι νεαρές γυναίκες οδηγοί τα είχαν «τσούξει» περισσότερο από τους συνομηλίκους τους

Μεσσηνία: Οι νεαρές γυναίκες οδηγοί τα είχαν  «τσούξει» περισσότερο από τους συνομηλίκους τους

Σύμφωνα με τους ελέγχους της τροχαίας στη Μεσσηνία

Εμμένει στους συνεχόμενους ελέγχους για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ η Τροχαία και την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν δύο δράσεις στη Μεσσηνία.

Η πρώτη είχε διάρκεια όλη την εβδομάδα και αφορούσε τον έλεγχο παραβάσεων για υπερβολική ταχύτητα και για κατανάλωση αλκοόλ, ενώ η δεύτερη επικεντρώθηκε στο Σαββατοκύριακο και στόχευε μόνο στην οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Ένα από τα χαρακτηριστικά στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους ελέγχους που διενέργησε η Τροχαία στη Μεσσηνία, είναι ότι στις ηλικίες από 20 έως 30 ετών οι νεαρές γυναίκες που συνελήφθησαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ είναι περισσότερες από τους νεαρούς άνδρες.

Όλη την εβδομάδα

Στους ελέγχους που έγιναν την εβδομάδα από 22 έως 28 Ιουνίου για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, σε όλη την Ελλάδα βεβαιώθηκαν 6.620 παραβάσεις, ήτοι 5.955 για υπερβολική ταχύτητα και 665 για μέθη.

Στη Μεσσηνία συγκροτήθηκαν 8 συνεργεία της Τροχαίας και όλη την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν 660 έλεγχοι σε οχήματα. Βεβαιώθηκαν 65 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 25 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Επίσης, ξεχωριστοί έλεγχοι για αλκοόλ πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο από 26 έως 28 Ιουνίου.

Το τριήμερο αυτό η Πελοπόννησος κρατά σταθερή τη θέση της, 4η, στην κατάταξη των Περιφερειών με τα περισσότερα πρόστιμα, ενώ και τα ποσοστά των Μεσσήνιων οδηγών εξακολουθούν να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα.

Το τριήμερο από Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 12.774 αλκοτέστ και βεβαιώθηκαν 482 παραβάσεις.

Πρώτη αυτή τη φορά ήταν η Κεντρική Μακεδονία με 70 παραβάσεις και ακολουθεί η Αττική με 69. Η δε Περιφέρεια Πελοποννήσου έρχεται τέταρτη με 66 παραβάσεις.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι το 3,77% των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Επιπλέον, από τους 482 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν 74 άτομα.

Πελοπόννησος – Μεσσηνία

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ελέγχθηκαν 890 οχήματα και βεβαιώθηκαν 66 παραβάσεις. Οι 60 έγιναν από άνδρες και οι 6 από γυναίκες. Σύμφωνα με την κατανομή των παραβατών ανά ηλικία: Κάτω των 20 ετών βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις, από 20-30 ετών βεβαιώθηκαν 36 παραβάσεις, από 30-40 ετών 12 παραβάσεις, από 40-50 ετών πέντε, από 50-60 ετών έξι και από 60-70 ετών τρεις, όπως και δύο παραβάσεις από οδηγούς άνω των 70 ετών.

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, ελέγχθηκαν 192 αυτοκίνητα και βεβαιώθηκαν 14 παραβάσεις, 8 άνδρες και 6 γυναίκες. Ανά ηλικιακή ομάδα, στις ηλικίες από 20 – 30 ετών, να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ βρέθηκαν τρεις άνδρες και πέντε γυναίκες, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα στην κατηγορία 30-40 ετών και ένας άνδρας στην κατηγορία 40-50 ετών.

Της Βίκυς Βετουλάκη

(φώτο αρχείου)