Οι χασισοκαλλιεργητές ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν Αστυνομικούς

Οι χασισοκαλλιεργητές ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν Αστυνομικούς

Αποφασισμένοι ακόμα και να σκοτώσουν αποδείχτηκαν οι δύο αλλοδαποί, 28 και 29 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στη μεγάλη χασισοφυτεία που εντοπίσθηκε στον Ταΰγετο από την πλευρά του Γυθείου, αφού οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας που δέχτηκαν τα πυρά τους ήταν πολύ τυχεροί.

Ο ένας αλλοδαπός πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς, ενώ άλλοι δύο νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα έπειτα από πάλη με τους δράστες. Τους αστυνομικούς που πυροβολήθηκαν γλίτωσαν τα αλεξίσφαιρα που ευτυχώς φορούσαν, καθώς ο δράστης «άδειασε» προς αυτούς το όπλο που έφερε.

Από τους αστυνομικούς που δέχτηκαν τα πυρά, ο ένας έχει τραυματισθεί στο πόδι και ο άλλος στον ώμο.

Τους έσωσαν τα αλεξίσφαιρα

Ύστερα από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί της Πάτρας εντόπισαν, σε δύσβατη δασική περιοχή του Ταϋγέτου στην Ανατολική Μάνη, οργανωμένη φυτεία, όπου οι δράστες καλλιεργούσαν 640 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφθανε τα δύο μέτρα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, ο ένας από τους δύο δράστες που εντοπίσθηκαν στην περιοχή, λίγο πριν από τη σύλληψή του, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση, πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς, οι οποίοι διακομίσθηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο Σπάρτης και εν συνεχεία στο 401 στην Αθήνα

Οι αστυνομικοί αφόπλισαν το δράστη και κατάσχεσαν επιτόπου το πιστόλι που χρησιμοποίησε εναντίον τους, μια γεμιστήρα, καθώς και 13 φυσίγγια των 9 mm.

Ακόμα δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στα άκρα κατά την πάλη με τους δράστες και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σπάρτης, αλλά μετά την παροχή πρώτων βοηθειών έφυγαν.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, καθώς οι αστυνομικοί είχαν προνοήσει να φορέσουν αλεξίσφαιρα.

Κέρδος 1 εκατ. ευρώ

Η φυτεία εκτεινόταν σε τρία επίπεδα, με δύο εγκαταστάσεις αποξήρανσης, μεγάλη δεξαμενή νερού, λάστιχα ποτίσματος και αρδευτικό σύστημα, που συνδεόταν με κοντινό ποτάμι.

Επιπλέον, οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει στη φυτεία δύο σκηνές με κρεβάτια, καναπέ και οικιακό εξοπλισμό, ενώ κατείχαν και τρόφιμα, που τους επέτρεπαν μακρά παραμονή τους στο χώρο.

Στον τόπο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κάλυκες φυσιγγίων πιστολιού, 604 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά, λάστιχα ποτίσματος, καθώς και εξοπλισμός για την καλλιέργεια ναρκωτικών.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από την εγκληματική τους δράση εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ περίπου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καλλιέργεια ναρκωτικών με σκοπό την εμπορία, παράβαση του νόμου για τα όπλα και βιαιοπραγία κατά υπαλλήλων.

Της Βίκυς Βετουλάκη