Παραβάσεις για κράνος και παρεμπόδιση ΑμεΑ βεβαίωσε η Τροχαία στη Μεσσηνία

Παραβάσεις για κράνος και παρεμπόδιση ΑμεΑ βεβαίωσε η Τροχαία στη Μεσσηνία

Κράνος και παρεμπόδιση χώρων ΑμεΑ μπήκαν στο στόχαστρο των τροχονομικών ελέγχων την προηγούμενη εβδομάδα, από 6 έως 12 Ιουλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος της Αστυνομίας «παράβαση της εβδομάδας».

Σε όλη την Ελλάδα, από 953 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν ελέγχθηκαν 14.407 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.662 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 551 παραβάσεις για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (342), του Ηρακλείου (284), της Β’ Δωδεκανήσου (167), της Α ’ Δωδεκανήσου (122) και της Θεσσαλονίκης (120).

Στη Μεσσηνία συγκροτήθηκαν 8 συνεργεία και πραγματοποιήθηκαν 245 έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία και 29 για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση κάθε εβδομάδα και για διαφορετικές παραβάσεις και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Β.Β.