Προσήχθησαν οδηγοί απορριμματοφόρων για ρίψη σκουπιδιών στο φλεγόμενο σκουπιδότοπο Αλιμακίου

Προσήχθησαν οδηγοί απορριμματοφόρων για ρίψη σκουπιδιών στο φλεγόμενο σκουπιδότοπο Αλιμακίου

Δύο οδηγοί απορριμματοφόρων του Δήμου Τριφυλίας από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων προσήχθησαν χθες νωρίς το πρωί, γιατί άδειασαν τα σκουπίδια στον παράνομο σκουπιδότοπο Αλιμακίου, κατόπιν προφορικής εντολής – όπως είπαν – του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και θα δικαστούν σε τακτική δικάσιμο.

Κάτοικοι των Ραχών αντελήφθησαν λίγο μετά τις 6.00 το πρωί να περνούν από την Κοινότητα απορριμματοφόρα κατευθυνόμενα στον παράνομο σκουπιδότοπο που καίγεται από την Παρασκευή και αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί υπάλληλοι και ακολούθως οι οδηγοί με τα απορριμματοφόρα, τα οποία στο μεταξύ είχαν αδειάσει, οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Τριφυλίας.

Κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, καθώς και όποιου έδωσε εντολή στους δημοτικούς υπαλλήλους να μεταφέρουν και να ρίξουν σκουπίδια στον παράνομο σκουπιδότοπο.

Στο Α.Τ. μετέβη και ο δήμαρχος Τριφυλίας, με κατοίκους της περιοχής να του εκφράζουν παράπονα και διαμαρτυρίες για την τραγική κατάσταση στο σκουπιδότοπο, ζητώντας να μπει οριστικό τέλος.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, κάτοικος Ραχών, Γιάννης Κατσαργύρης, δήλωσε σχετικά με το συμβάν: «Από χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ είμαστε σε αναταραχή και σε εγρήγορση για το τι θα γίνει με τα σκουπίδια που φέρνανε στον παράνομο χώρο του Αλιμακίου. Κάποιοι μας διαβεβαίωσαν ότι μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) δε θα φέρνανε σκουπίδια. Όμως, ξαφνικά, γύρω στις 6 η ώρα (σ.σ. χθες το πρωί) ανέβηκαν δύο φορτηγά απορριμματοφόρα με σκουπίδια κι κάποιος συγχωριανός μάς ειδοποίησε. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε, βγήκαμε και ειδοποιήσαμε την Αστυνομία. Πήγε η Αστυνομία και βρήκε τα φορτηγά τα οποία άδειασαν στον παράνομο χώρο στο Αλιμάκι. Ρωτήσαμε τους οδηγούς ποιος τους διέταξε να φέρουν τα σκουπίδια, αν έχουν καμιά εντολή. Μας είπαν ότι με προφορική εντολή ο κ. Λεβεντάκης τούς είπε να πάνε να αδειάσουν τα σκουπίδια εκεί. Και στη συνέχεια η Αστυνομία τούς έφερε συνοδεία στο αστυνομικό τμήμα. Ήδη ο συγχωριανός Βασίλης Βαρελάς καταθέτει και στη συνέχεια θα καταθέσουμε κι εμείς μήνυση και θα ακολουθηθεί η διαδικασία η οποία προβλέπεται».

Του Ηλία Γιαννόπουλου