Πώς έχει ΑΔΑ απόφαση για έκτακτη ανάγκη Δήμου Τριφυλίας χωρίς ανάρτηση στη Δι@υγεια;

Πώς έχει ΑΔΑ απόφαση για έκτακτη ανάγκη Δήμου Τριφυλίας χωρίς ανάρτηση στη Δι@υγεια;

Περίεργα όσα συμβαίνουν με την απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τριφυλίας, αφού η απόφαση αυτή μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν είχε αναρτηθεί στη Δι@υγεια, αλλά το φερόμενο έγγραφο της απόφασης έχει ΑΔΑ! Γίνεται αυτό; Πώς γίνεται απόφαση που δεν είναι ανηρτημένη στη Δι@υγεια να έχει λάβει ΑΔΑ;

Όπως αναφέραμε και στο φύλλο της Τρίτης, την Παρασκευή το βράδυ και ώρα 9:06 μ.μ. μιλώντας τηλεφωνικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στον τηλεοπτικό σταθμό “BEST” ανέφερε: «Σήμερα υπέγραψα έκτακτη ανάγκη για την περιοχή της Τριφυλίας και τους παρακαλώ πάρα πολύ να πέσουν οι τόνοι, για λίγο καιρό να γίνει η διαχείριση των απορριμμάτων με τον τρόπο που γίνεται ή ό,τι αποφασίσει η Δημοτική Αρχή και τους χώρους, τους διαβεβαιώνω ότι εμείς θα τους καθαρίσομε, όπου κι αν υπάρχουν τα σκουπίδια θα το τακτοποιήσουμε».

Την Παρασκευή ο μήνας είχε 10. Από τις 10 Ιουλίου μέχρι και το μεσημέρι χθες Τετάρτη 15 Ιουλίου απόφαση Νίκα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τριφυλίας για τα σκουπίδια δεν υπάρχει πουθενά ανηρτημένη στη Δι@υγεια. Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή το βράδυ στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων ο κ. Λεβεντάκης επικαλέστηκε την απόφαση Νίκα για κήρυξη του Δήμου σε έκτακτη ανάγκη και μάλιστα το συνέχισε, λέγοντας πως η απόφαση αυτή αναφέρει να συνεχίσουν να πηγαίνουν τα σκουπίδια στο Αλιμάκι!

Στο «εντέλλεσθε» του κ. Λεβεντάκη προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Δήμου να συνεχίσουν να εναποθέτουν τα σκουπίδια στο Αλιμάκι αναφέρεται η με αρ. πρωτ. 159929/1591/10-07-2020 Απόφαση περιφερειάρχη Πελοποννήσου (Κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τριφυλίας της ΠΕ Μεσσηνίας). Η απόφαση του κ. περιφερειάρχη φέρεται να έχει ΑΔΑ: 625Ω7Λ1-ΗΟΚ. Τέτοια απόφαση, όσο κι αν ψάξαμε στη Δι@υγεια, δεν υπάρχει δημοσιευμένη.

Μπορεί να έχει ισχύ μια πράξη – απόφαση του περιφερειάρχη, εκτός από όσες δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, χωρίς να αναρτηθεί στη Δι@υγεια ή αποκτά ισχύ μόνο μέσω της ανάρτησής της στη Δι@υγεια, οπότε και υπογράφεται ψηφιακά από το σύστημα Δι@υγεια και αποκτά έναν μοναδικό Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ); Αφού η απόφαση αυτή δεν υπάρχει ανηρτημένη στη Δι@υγεια, πώς φέρεται να έχει ΑΔΑ; Τι συμβαίνει;

Του Ηλία Γιαννόπουλου