Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Καλαμάτα: «Δεν μπαίνει φίμωτρο στους αγώνες του λαού»

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Καλαμάτα: «Δεν μπαίνει φίμωτρο στους αγώνες του λαού»

Μέλη σωματείων, συνδικάτων και φορέων συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία 23ης Μαρτίου με σκοπό να δηλώσουν και εμπράκτως την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που στην ουσία καταργεί το συνταγματικό δικαίωμα των διαδηλώσεων.

Και το μήνυμα που εστάλη ήταν ξεκάθαρο: “Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και στις εργοδοτικές ενώσεις ότι οι εργάτες θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν πιο μαζικά και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους.

Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω! Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα. Δε θα επιτρέψουμε για κανέναν λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων”.