Τριφυλία: Απέραντος σκουπιδότοπος, κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον…

Τριφυλία: Απέραντος σκουπιδότοπος, κίνδυνος  για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον…

Αγανάκτηση, οργή, φόβο, τρόμο έως και πανικό προκαλούν στους κατοίκους της Τριφυλίας και τους παραθεριστές – Έλληνες και ξένους – οι συνθήκες της τελευταίας εβδομάδας με το απέραντο σκουπιδαριό παντού και τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον…

Οι κάδοι είναι γεμάτοι, δίπλα από αυτούς διάσπαρτα σκουπίδια σε δρόμους, οικόπεδα, μπροστά σε σπίτια, καταστήματα, επιχειρήσεις, σε πόλεις και χωριά.

Μετά τη φωτιά στον παράνομο σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι που ακόμα μαίνεται, δε γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων και τα σημεία που είναι κάδοι μετατρέπονται, μέρα με τη μέρα, σε «βόμβες» που πλήττουν τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, αλλά και τον πολιτισμό και την αισθητική.

Για την αντιμετώπιση και επίλυσή του απαιτείται σύνεση, σοβαρότητα και ειλικρίνεια. Τούτη την ώρα που τα σκουπίδια είναι χύμα παντού και η βρώμα και μπόχα «πνίγουν» την Τριφυλία, ούτε αμπελοφιλοσοφίες χρειάζονται, ούτε άναρθρες κραυγές, ούτε και φτηνοί λαϊκισμοί.

Ο κόσμος της Τριφυλίας απαιτεί λύση σοβαρή κι όχι ημίμετρα. Με αγωνία αναμενόταν η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας με θέμα την ενημέρωση – συζήτηση για τη διαχείριση απορριμμάτων. Όλοι στην περιοχή περιμένουν και απαιτούν λύση, πριν να είναι αργά για τη δημόσια υγεία μες στο καλοκαίρι.

Του Ηλία Γιαννόπουλου