Τσώνης κατά πάντων με σκληρές κουβέντες, ανεξαρτητοποιήθηκε από την «παράταξή του»!

Τσώνης κατά πάντων με σκληρές κουβέντες, ανεξαρτητοποιήθηκε από την «παράταξή του»!

Σκληρές κουβέντες κατά στενών του συνεργατών από τον τέως δήμαρχο Μεσσήνης

Οι «πληγές» που άνοιξαν το βράδυ των εκλογών του Μαΐου του 2019 φαίνεται πως δεν επουλώθηκαν ποτέ στην παράταξη «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών», της οποίας ηγήθηκε ο Γιώργος Τσώνης από το 2014… Αποτέλεσμα όλης αυτής της «άρρωστης» κατάστασης που είχε δημιουργηθεί τον τελευταίο χρόνο, και ήταν «ορατή» στα Δημοτικά Συμβούλια Μεσσήνης, ήταν ο τέως δήμαρχος να πάρει την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη απ’ την οποία εκλέχθηκε δήμαρχος και με την οποία είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας μέχρι και σήμερα.


(Στελέχη της παράταξης και φίλοι έδωσαν το παρών στο “κάλεσμα” Τσώνη για απολογισμό το βράδυ της Δευτέρας )

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ο Γιώργος Τσώνης προσκάλεσε στην «Avli» του ξενοδοχείου «Μεσσήνη» το συνδυασμό του, αλλά και φίλους της παράταξης, για να κάνει τον απολογισμό ο οποίος δεν έγινε πέρυσι λόγω προβλημάτων υγείας που είχε. Αντί απολογισμού, όσοι παραβρέθηκαν άκουσαν για ακόμα μια φορά τον τέως δήμαρχο να «βάλλει» κατά πάντων και, κυρίως, κατά πρώην στενών του συνεργατών, με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις…

Στο τέλος «ξάφνιασε» τους πάντες δηλώνοντας τη δική του αποχώρηση από την παράταξη, όχι όμως και από το Δημοτικό Συμβούλιο, διευκρινίζοντας ότι θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «Best» ο Γιώργος Τσώνης τόνισε ότι κάλεσε το συνδυασμό του και μερικούς φίλους για να γίνει ο απολογισμός που έπρεπε να είχε γίνει από πέρυσι το Σεπτέμβριο, όμως προβλήματα υγείας και στη συνέχεια ο κορωνοϊός δεν επέτρεψαν να γίνει νωρίτερα αυτή η συγκέντρωση. Ξεκαθάρισε ότι μίλησε με τη «σκληρή» γλώσσα της αλήθειας για όσα έγιναν και δήλωσε ότι αποχωρεί απ’ το συνδυασμό, ανεξαρτητοποιείται, αλλά δε φεύγει απ’ την πολιτική, τονίζοντας την αγάπη του για την αυτοδιοίκηση. Πρόσθεσε δε, ότι θα βρίσκεται δίπλα στην αγαπημένη του Μεσσήνη και στους πολίτες που τον στήριξαν.

Παράλληλα, ο κ. Τσώνης κάλεσε την παράταξή του μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να εκλέξει το νέο επικεφαλής της, προτείνοντας μάλιστα γι’ αυτή τη θέση τον κ. Τσάμη που ήταν πρώτος σε ψήφους, ή τον κ. Καρύδη, τον κ. Κοτταρίδη, τον κ. Τάρκα ή τον Νίκο Ξενόγιαννη, επισημαίνοντας με «σκωπτική» διάθεση ότι μπορεί να μη του λένε καλημέρα, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι είναι ικανά στελέχη και θα ανταπεξέλθουν στο «βάρος» της παράταξης.

Από τα «πυρά» του τέως δημάρχου δε γλίτωσε ο νυν δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, με τον Γιώργο Τσώνη να επαναλαμβάνει ό,τι είχε πει το βράδυ των εκλογών, δηλαδή πως αν ο νέος δήμαρχος δεν κάνει τίποτα και συνεχίσει το «έργο» του, θα κυβερνά για 20 χρόνια. Αντ’ αυτού, σημείωσε, ο νέος δήμαρχος καταστρέφει ό,τι άφησε, σταματώντας έτοιμες εργολαβίες, ακυρώνοντας έργα, ενώ τον κατηγόρησε και για την παραβατικότητα που είχε ως «σημαία» προεκλογικά και τώρα επικρατεί «ζούγκλα» στη Μεσσήνη.

Τον κατηγόρησε, επίσης, ότι έχει το «θράσος» και φωτογραφίζεται δίπλα στη νέα παιδική χαρά της Μπούκας που είναι δικό του έργο…

Επανερχόμενος, όμως, στους λόγους παραίτησής του, επανέλαβε ότι δεν είναι οι «αντίπαλοι», αλλά οι «εσωπαραταξιακοί» εχθροί αυτοί που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση. «Μάτωσα, πόνεσα, έχασα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ σκληρός για να πεθάνω, ας το κρατήσουν καλά αυτό στο μυαλό τους όλοι τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσώνης, πλην του τέως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστου Χριστόπουλο με τον οποίο είχαν έρθει σε ρήξη πολύ πριν από τις εκλογές, δεν αναφέρθηκε ονομαστικά σε κανέναν άλλον πρώην συνεργάτη του στις δηλώσεις που έκανε. Αρκέστηκε να πει ότι αν η αχαριστία ήταν ποινικό αδίκημα, πολλοί από τους πρώην στενούς του συνεργάτες θα ήταν «φυλακή με δις ισόβια», ενώ κλείνοντας υπογράμμισε ότι «τους έδιωξα εγώ πριν με διώξουνε αυτοί».

Σύμφωνα, με πληροφορίες, από ανθρώπους που παραβρέθηκαν στην προχθεσινή συνάντηση, οι δηλώσεις στις «κάμερες» του κ. Τσώνη ήταν πολύ ήπιες μπροστά στα όσα ακούστηκαν νωρίτερα. Ο κ. Τσώνης φέρεται να μίλησε για «σάπια παράταξη», για ανθρώπους που θέλανε να τον γελοιοποιήσουν τραβώντας τον ακόμα και βίντεο, για «ρουσφέτια» που του ζητούσαν και πολλά άλλα ακόμα.

Στη συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρας παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, Νίκος Κοτταρίδης, Κώστας Τσάμης, Τάσος Τσερπές, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Γιώργος Αθανασόπουλος, Ντίνος Μπουρίκας, Γιώργος Γρουσουζάκος και Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Επίσης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Μεσσήνης, Κώστας Γεωργακόπουλος, Ηλίας Πετρόπουλος και Αντώνης Νικολόπουλος. Σύμφωνα πάντα με αυτήκοους μάρτυρες, καθώς το «Θάρρος» δεν είχε προσκληθεί, αρκετοί πήραν το λόγο και ζήτησαν εξηγήσεις από τον τέως δήμαρχο για διάφορα ζητήματα, ωστόσο μετά τη δήλωσή του περί ανεξαρτητοποίησης δεν είχε ιδιαίτερο νόημα. Τέλος, στη Μεσσήνη είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί και η πρώην αντιδήμαρχος, δημοτική σύμβουλος Γεωργία Παναγοπούλου, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

«ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Νίκος Κοτταρίδης: «Χρέος μας να κρατήσουμε όρθια την παράταξη και να τιμήσουμε τους 8.500 πολίτες που μας ψήφισαν»

(Ιδιαίτερα σκεπτικός ο Νίκος Κοτταρίδης κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συγκέντρωσης )

Χρήστος Καρύδης: «Χωρίς “βαρίδια” η παράταξη θα βρει σύντομα το δρόμο της»

Αμέσως μετά τις «σκληρές» δηλώσεις Τσώνη αλλά και την είδηση ότι ανεξαρτητοποιείται, επικοινωνήσαμε με στελέχη της «Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών» και πρώην στενούς συνεργάτες του τέως δημάρχου, για να μας σχολιάσουν τα όσα ακούστηκαν και «τι μέλλει γένεσθαι» στη μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Μεσσήνης.

Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Τσώνη, Νίκος Κοτταρίδης, σημείωσε ότι παραβρέθηκε στην προχθεσινή συγκέντρωση, καθώς ανέμενε να γίνει ένας απολογισμός, ευελπιστώντας παράλληλα ότι θα βοηθούσε αυτή η συνάντηση να «επουλωθούν» πληγές, έτσι ώστε να συνεχίσει η παράταξη ενωμένη με πολύ καλύτερο πρόσωπο, ασκώντας το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.

Αντ’ αυτού, σημείωσε, άκουσε για ακόμα μια φορά όσα «πλήγωσαν» και συνέχισαν να «πληγώνουν» την παράταξη, καμία αυτοκριτική και γι’ αυτό αποφάσισε να φύγει. Επέστρεψε γιατί άκουσε ότι ο τέως δήμαρχος παραιτείται και τότε ο ίδιος τον ρώτησε αν πρόκειται να παραμείνει στην παράταξη, παίρνοντας αρνητική απάντηση, καθώς ο κ. Τσώνης του ξεκαθάρισε ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί.

Αναφορικά με το μέλλον της «Αδέσμευτης Κίνησης», ο κ. Κοτταρίδης επισήμανε ότι είναι χρέος όλων να εκπροσωπήσουν επάξια το 43% και τους συνολικά 8.500 δημότες της Μεσσήνης που τους τίμησαν με την ψήφο τους. Πρόσθεσε ότι όταν ο Γιώργος Τσώνης αποφασίσει να ανεξαρτητοποιηθεί στέλνοντας επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε θα κινηθούν οι διαδικασίες από τους υπόλοιπους 13 συμβούλους, για να εκλεγεί ο επικεφαλής της παράταξης και αυτός που θα εκπροσωπήσει το συνδυασμό, ασκώντας το θεσμικό του ρόλο στην αντιπολίτευση και χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι το ίδιο πρόσωπο θα ηγηθεί στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σε 3 χρόνια.

Αντίθετα με τον κ. Κοτταρίδη, πιο «καυστικός» στο σχόλιό του για τις προχθεσινές εξελίξεις ήταν ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, και δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης, Χρήστος Καρύδης. Ο κ. Καρύδης επισήμανε ότι χωρίς «βαρίδια» η παράταξη θα βρει το δρόμο της και θα επιστρέψει στις πραγματικές αξίες πάνω στις οποίες δημιουργήθηκε και για τις οποίες την τίμησαν οι πολίτες. Ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για επικεφαλής, αλλά θα στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις αυτόν που δημοκρατικά θα εκλεχθεί από τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Αναφορικά με τον κ. Τσώνη, ο κ. Καρύδης σημείωσε ξεκάθαρα ότι οι σχέσεις τους είναι κακές εδώ και πάνω από ένα χρόνο, γι’ αυτό το λόγο δε θέλησε να παραβρεθεί και στην προχθεσινή συνάντηση, προσθέτοντας ότι αφήνει τους δημότες της Μεσσήνης να κρίνουν ποιος ευθύνεται γι’ αυτό.

Του Κώστα Γαζούλη