«Φίμωση» της αντιπολίτευσης κατήγγειλε ο Τσώνης

«Φίμωση» της αντιπολίτευσης κατήγγειλε ο Τσώνης

Εκ νέου σφοδρή αντιπαράθεση με τη δημοτική αρχή 

Για «φίμωση» και τη μη δυνατότητα ερωτήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο τους τελευταίους 6 μήνες με πρόσχημα τον κορωνοϊό κατήγγειλε ο τέως δήμαρχος και ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Τσώνης. Παράλληλα, ρώτησε τον πρόεδρο κ. Φύκιρη πώς γίνεται να συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο δημότες αλλά να μην καλούνται σ’ αυτό οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, λέγοντας μάλιστα ότι έχει δεχθεί σχετικά παράπονα από προέδρους. 

Ο τέως δήμαρχος επανήλθε στο ζήτημα της παραχώρησης των κτηρίων του ΟΣΕ, λέγοντας ότι ο δήμαρχος δεν εξασφάλισε τη χρηματοδότηση που ήταν όρος για την κατασκευή των έργων που προβλέπονταν στο «master plan» της παραχώρησης, και αυτόν βαραίνει όλη η ευθύνη αν χαθεί το έργο. 

Στη συνέχεια ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι θα έχει το λόγο για όσο χρόνο δε του δόθηκε όλους αυτούς τους 6 μήνες για να τοποθετηθεί για μια σειρά θεμάτων… Αυτό προκάλεσε την αντίδραση συμβούλων της Δημοτικής Αρχής με τα «αίματα να ανάβουν» μεταξύ του τέως δημάρχου και του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Γαλιάτσου. 

Ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Φύκιρης, αφαίρεσε το λόγο από τον κ. Τσώνη, λέγοντάς του ότι ψεύδεται σε όσα λέει, καθώς πάντα είχε στα Δημοτικά Συμβούλια πολύ περισσότερο χρόνο απ’ αυτόν που του όριζε το καταστατικό, συμπληρώνοντας ότι δε θα ανεχθεί ξανά ανάλογες συμπεριφορές. 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος καταλόγισε στον κ. Τσώνη ότι σκόπιμα επιθυμεί να «πυροδοτεί» κάθε συνεδρίαση, λέγοντας ότι δε θα αφήσει να ξανασυμβεί. Συμπλήρωσε, δε, σχετικά με τα κτήρια του ΟΣΕ ότι σύντομα θα έχει συνάντηση με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Νικολάου και η τοπική κοινωνία θα ενημερωθεί για όλη την αλήθεια. 

Του Κώστα Γαζούλη