«Φαρσοκωμωδία» με συλλήψεις Λεβεντάκη για τα σκουπίδια στο Αλιμάκι

«Φαρσοκωμωδία» με συλλήψεις Λεβεντάκη  για τα σκουπίδια στο Αλιμάκι

Για δεύτερη φορά χθες με αυτόφωρη διαδικασία και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος

Σε… «φαρσοκωμωδία» τείνει να εξελιχθεί η αυτόφωρη διαδικασία με συλλήψεις του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη, για τα σκουπίδια, που με εντολή του αδειάζουν απορριμματοφόρα του Δήμου στον παράνομο σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι, στον οποίο ακόμα καίγονται σκουπίδια κι ας σκεπάστηκαν με  χώμα, σύμφωνα με πολίτες της περιοχής, και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος που συντελείται. Χθες στις 12:30 μ.μ. ο κ. Λεβεντάκης κατέβηκε από το γραφείο του στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας και μετέβη με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Α.Τ. Τριφυλίας. Εκεί συντάχθηκε έκθεση συλλήψεως στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας κατόπιν νέων μηνύσεων που είχαν υποβάλει σε βάρος του κάτοικοι της Κοινότητας των Ραχών, ενώ έπειτα από λίγα λεπτά αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στο γραφείο του.

Θα οριστεί τακτική δικάσιμος και θα δικαστεί μαζί με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Αλέκο Κουτρουμπή, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο ύστερα από μηνύσεις κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Λεβεντάκης χθες συνελήφθη για δεύτερη φορά, όπως (σ.σ. είχε παρουσιαστεί μόνος του στο Α.Τ.) και τη Δευτέρα στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας ύστερα από μηνύσεις που είχαν υποβάλει σε βάρος του την Κυριακή κάτοικοι των Ραχών, και τότε, πάλι μετά τη σύνταξη έκθεσης συλλήψεως, αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή.

Πόσο, όμως, μπορεί να συνεχιστεί όλο αυτό με τις σωρηδόν μηνύσεις και τις αλλεπάλληλες, ανά δυο μέρες όπως μέχρι τώρα, συλλήψεις του δημάρχου Τριφυλίας και βεβαίως, ακολούθως, την επαναλαμβανόμενη εισαγγελική εντολή να αφήνεται ελεύθερος; Για πόσες συλλήψεις, μετά τις μηνύσεις, θα οριστεί τακτική δικάσιμος;

Τo «εντέλλεσθε» του δημάρχου Τριφυλίας, με αρ. πρωτ. 8742 και ημερομηνία 13/07/2020, προς τη Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας, «να συνεχίσετε τη διαδικασία εναπόθεσης και διαχείρισης των δημοτικών απορριμμάτων κατά τον ίδιο τρόπο που ισχύει από δεκαετιών έως και σήμερα, στο πλαίσιο ων αρμοδιοτήτων σας εντός του ευρύτερου χώρου του πρώην ΧΑΔΑ Αλιμακίου και στο νέο χώρο της πλατείας που έχει διαμορφωθεί, έως και 11 Ιανουαρίου 2021», έχει νομική ισχύ και βάση; Όπως τόνισε προχθές στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας”, Δημήτρης Δριμής, ο ίδιος ο κ. δήμαρχος με απόφασή του έχει εκχωρήσει τις αρμοδιότητες Καθαριότητας σε αντιδήμαρχο. Το ίδιο ισχύει και για την Πολιτική Προστασία, που έχει οριστεί με απόφαση δημάρχου αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Του Ηλία Γιαννόπουλου