Ελαιώνες Οικογένειας Μπόβη: Tο όραμα ξεπερνά τα εμπόδια

Ελαιώνες Οικογένειας Μπόβη: Tο όραμα ξεπερνά τα εμπόδια

Οι Ελαιώνες της οικογένειας Μπόβη “Bovis Family Greek Groves” είναι μια οικογενειακή αγροτική επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 2005. Η τρίτη γενιά Μπόβη (Αθανάσιος & Ουρανία, Tom & Lauren Bovis), ολοκληρώνοντας τη καριέρα της στην εκπαίδευση και διοίκηση επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Αμερική αντίστοιχα, ξανασυναντιέται και αναβιώνει τις παραδόσεις στην καλλιέργεια της γης και αναλαμβάνει να ανασυστήσει τους οικογενειακούς ελαιώνες και να τους επεκτείνει.

Το 2018 τα ηνία της επιχείρησης περνούν στην τέταρτη γενιά, στο Στασινό Μπόβη ο οποίος ως απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου αναλαμβάνει τη διαχείριση της επιχείρησης. Η τέταρτη γενιά αξιοποιώντας την κουλτούρα και την εμπειρία των παλιότερων γενιών, με τις γνώσεις της επιστήμης και τις εξελίξεις των τεχνολογιών, συνεργάζεται με ανθρώπους που διαθέτουν μεράκι και επιστημονική γνώση στην καλλιέργεια και το κλάδεμα των ελαιώνων, αγάπη στη συλλογή του ελαιοκάρπου και την εξαγωγή  του πολύτιμου ελαιόλαδου.

« Τα προϊόντα μας εξάγονται στο Rhode Island  των  ΗΠΑ για τις ανάγκες των εστιατορίων της ευρύτερης οικογένειας Μπόβη,  στα οποία διατίθενται και λιανικώς. Τα προϊόντα που παράγει η επιχείρησή μας  συσκευασμένα σε γυάλινα και μεταλλικά δοχεία διαφόρων μεγεθών, είναι: Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο πολύ χαμηλής οξύτητας (EVOO), Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο πολύ χαμηλής οξύτητας (EVOO)  αφιλτράριστο, Αγουρέλαιο πλούσιο σε Πολυφαινόλες πολύ χαμηλής οξύτητας (EVOO) αφιλτράριστο. Ελιές Καλαμάτας σε Βιολογικό ελαιόλαδο, Βιολογικές Ελιές Καλαμάτας σε Βιολογικό ελαιόλαδο. Ο ελαιώνας μας βρίσκεται στην κωμόπολη Βαλύρα, πρωτεύουσα του πρώην  Δήμου Ιθώμης στη Μεσσηνία. Η περιοχή Ιθώμη  παρέχει ένα τέλειο μικροκλίμα για την παραγωγή του υψηλής ποιότητας ελαιολάδου. Και επειδή όλα τα ελαιόλαδα δεν είναι ίδια έχουμε επιλέξει και παράγουμε Βιολογικά προϊόντα  πιστοποιημένα από την εταιρεία TUV HELLAS. Παράλληλα με τη συμμετοχή μας στο διακρατικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ARISTOIL και στο ARISTOIL FAMILY με σημαντικές διακρίσεις, παράγουμε προϊόντα πλούσια σε πολυφαινόλες, οι οποίες συμβάλουν στην προστασία του οργανισμού μας από καρδιακά επεισόδια, την νόσο Αλτσχάιμερ και έχουν αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική  δράση», μας εξηγούν.

Όπως μας δήλωσε ο νέος ιδιοκτήτης «Ως άτομο με ειδικές ανάγκες ΑΜΕΑ (Κωφός) θέλω να αναδείξω και τη διάσταση, ότι όλοι οι άνθρωποι με την κατάλληλη υποστήριξη έχουν τις δυνατότητες να εξελιχθούν σε αυτοδύναμα άτομα και να έχουν παρουσία στο επιχειρείν.   Η συνεχής επιμόρφωση και η παρακολούθηση των επιστημονικών εξελίξεων μας δίνει τη δυνατότητα να προσβλέπουμε στο σήμερα και το αύριο με αισιοδοξία. Ολοκληρώνεται  αυτή την περίοδο η  αναβάθμιση των  αποθηκευτικών μας χώρων, ώστε να πιστοποιηθούν, και να αρχίσει η διάθεση των προϊόντων μας και σε άλλες αγορές, ενώ παράλληλα, μέσω σεμιναρίων, εφοδιάζομαι με γνώσεις και εμπειρίες για την μετεξέλιξη των ελαιώνων μου σε επισκέψιμους, για τη μύηση ανθρώπων από όλο τον κόσμο στην κουλτούρα του ελαιολάδου και των βρώσιμων ελιών

Βαλύρα, Μελιγαλάς Μεσσηνίας

bovis-oliveoil.gr | stabovis@gmail.com |

κ. 6974078736

Κ.Γ