Μίλτος Χρυσομάλλης: Δεν υπάρχει η Αριστερά της αλληλεγγύης και των αδυνάτων, μόνο η Αριστερά της αναλγησίας

Μίλτος Χρυσομάλλης: Δεν υπάρχει η Αριστερά της αλληλεγγύης και των αδυνάτων, μόνο η Αριστερά της αναλγησίας

«Συνεχίστε με τη στείρα αντιπολίτευση, κύριοι της Αριστεράς, για να καταλαβαίνει ο λαός ότι δεν υπάρχει Αριστερά της αλληλεγγύης, δεν υπάρχει Αριστερά των αδυνάτων, παρά μόνο η Αριστερά της αναλγησίας και της υποκρισίας! Σας έμαθε ο κόσμος και γι’ αυτό πλέον παντού φωνάζει “ποτέ ξανά Αριστερά!”, τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών περί φορολογικών ελαφρύνσεων.

Με αφορμή την τροπολογία για την τακτοποίηση 45.000 δικαιούχων εξόδων κηδείας, που εκκρεμούσαν από το 2015 και πλέον πιστώνονται αυτόματα χωρίς έλεγχο, ο Μίλτος Χρυσομάλλης χαρακτήρισε αμετανόητους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική τους και τόνισε ότι η συζήτηση έπρεπε να ξεκινήσει με τη συγγνώμη της πρώην υπουργού Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως παρατήρησε, το σχέδιο της Ν.Δ., σε αντίθεση με το νόμο ΣΥΡΙΖΑ, καλύπτει το σύνολο των στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων με εγγύηση την πρώτη κατοικία μέχρι σήμερα, είτε εξυπηρετούνται είτε όχι, προκειμένου να ανακουφίσουμε τα οικονομικά βάρη που δημιούργησε η οικονομική κρίση και να επιβραβεύσουμε όπως είχαμε δεσμευθεί και τους συνεπείς δανειολήπτες, για να πάψουν να αισθάνονται οι αφελείς, που παλεύουν καθημερινά να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους. Τα όρια επιλεξιμότητας αλλάζουν, με το υπόλοιπο του δανείου από 130.000 να ανεβαίνει στa 250.000 ευρώ, το οικογενειακό εισόδημα από 36.000 πηγαίνει στa 45.000 ευρώ, οι καταθέσεις από 15.000 ανεβαίνουν στa 25.000 ευρώ και τέλος η συνολική ακίνητη περιουσία από 280.000 ανεβαίνει στa 500.000 ευρώ.

Καταλήγοντας ο Μίλτος Χρυσομάλλης αναφέρθηκε στην τροπολογία χορήγησης ισόβιας τιμητικής παροχής 200 ευρώ στους οπλίτες που πολέμησαν στα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, αλλά και στα γεγονότα του 1964 και του 1967.