Αγαθοκλής Χριστόπουλος: Λείπει ένα τρόπαιο από τον Πανθουριακό…

Αγαθοκλής Χριστόπουλος: Λείπει ένα τρόπαιο από τον Πανθουριακό…

Με αφορμή τον χθεσινό αγιασμό ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος, έχοντας στο πλευρό του τον πολύτιμο άμεσο συνεργάτη του Γιάννη Φαββατά, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, αναφερόμενος στη νέα, ιδιαίτερη λόγω της πανδημίας, αγωνιστική σαιζόν και στους στόχους της ομάδας του, όπου κλείνει φέτος δέκα χρόνια ως πρόεδρος και είναι ο λόγος που τον κράτησε στον χώρο του ποδοσφαίρου παρά τις απογοητεύσεις που πήρε από την ενασχόλησή του με την Μαύρη Θύελλα.

Όνειρο ζωής χαρακτήρισε τον Πανθουριακό ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος, αλλά παρ’ ότι έχει προσφέρει πολλά και σε αυτόν και στο χωριό, η προσπάθειά του δεν έχει αγκαλιαστεί από τους ντόπιους, μένοντας τα τελευταία χρόνια να παλεύει μόνος του με τον Γιάννη Φαββατά. Περισσότερο τον έχει κουράσει, όπως τόνισε, και «πονάει» το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει δική της ποδοσφαιρική στέγη. Παρ’ ότι με δικές του ενέργειες και σε συνεργασία με τον νυν Περιφερειάρχη και πρώην δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ξεπεράστηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς με παραχωρητήριο από τον Ιερά Σύνοδο και τη διαθεσιμότητα κονδυλίου 300.000 ευρώ, τα χρήματα που απαιτούνται (κυρίως για το δρόμο πρόσβασης) είναι υπέρογκα ώστε δεν προβλέπεται η ολοκλήρωση του δημοτικού γηπέδου Θουρίας.

«Όνειρό μου είναι να αποκτήσει η ομάδα ένα γήπεδο στολίδι, που θα πληροί όλες τις ανάγκες για το σύγχρονο ποδόσφαιρο» συνέχισε ο κ. Χριστόπουλος, μεταφέροντας ότι όταν καταφέρει ο Πανθουριακός να ανέβει κατηγορία θα επιδιώξει τη δημιουργία του με έναν συνδυασμό χορηγιών και δημόσιων χρηματοδοτήσεων (θετικό ως προς αυτό είναι, όπως εξήγησε η κυβερνητική απόφαση να εκπίπτουν οι χορηγικές από τις εταιρικές δαπάνες).

Ο πρόεδρος του Πανθουριακού εξέφρασε ακόμη μεγάλη ανησυχία για το αν οι ομάδες και η ΕΠΣΜ θα καταφέρουν να τηρήσουν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεδομένου ότι οι υπάρχουσες γηπεδικές εγκαταστάσεις στο νομό δεν δείχνουν να το επιτρέπουν και στο σημείο αυτό ήταν κατηγορηματικός «Δεν θα παίξουμε όπου δεν τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο!». Στον Πανθουριακό σκοπεύουν να υποβληθούν οι ποδοσφαιριστές και όλα τα μέλη της ομάδας σε μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ και στις προπονήσεις τηρούνται σχολαστικά όλα τα μέτρα προφύλαξης, με τήρηση κατάστασης εισερχομένων και θερμομέτρηση.

Όσο για τους στόχους της ομάδας ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος, απέφυγε να μιλήσει για τίτλο, αναφέροντας ότι έγιναν όλες οι μετεγγραφές που ζητήθηκαν από το τεχνικό τιμ και στόχος είναι να παίζει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο και από εκεί και πέρα …βλέποντας και κάνοντας. Δεν έκρυψε όμως και τον πόθο για την κατάκτηση ενός τροπαίου (κυπέλλου ή πρωταθλήματος) που λείπει, όπως είπε, από την συλλογή του Πανθουριακού την τελευταία 10ετία.

Η ομάδα της Θουρίας θα κυκλοφορήσει 50-100 κάρτες διαρκείας και οι κάτοχοι, μαζί με λίγους συνοδούς των φιλοξενούμενων ομάδων, θα είναι οι μόνοι που θα έχουν δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο για τους αγώνες, δεδομένης της απαγόρευσης φιλάθλων που ισχύσει λόγω κορωνοϊού.

Η υγεία μας ενδιαφέρει περισσότερο από τις νίκες σχολίασε ακόμη ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος ευχόμενος να ξεπεράσει η χώρα μας και όλος ο κόσμος όσο γίνεται πιο γρήγορα την υγειονομική, ψυχολογική και οικονομική αυτή κρίση, εκφράζοντας και ελπίδες για την κυκλοφορία εμβολίου έως το τέλος του χρόνου που θα προστατεύσει τουλάχιστον τις ευπαθείς ομάδες.

Περί Καλαμάτας…
Όχι χωρίς συγκίνηση ο πρόεδρος του Πανθουριακού Αγαθοκλής Χριστόπουλος υποδέχθηκε τα τοπικά ΜΜΕ στο γραφείο όπου μέχρι πριν από 1,5 χρόνο ήταν επικεφαλής της Μαύρης Θύελλας, απ’ όπου έφυγε πολύ πικραμένος και αποφασισμένος να μην ξανασχοληθεί με τα διοικητικά (απορρίπτοντας μάλιστα και προτάσεις άλλων επαγγελματικών ομάδων, ακόμη και από τη Σούπερ Λίγκα). «Αλλιώς τα περίμενα και αλλιώς τα βρήκα, αλλά μαθαίνεις…» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, αν και δήλωσε αποφασιστικά ότι το κεφάλαιο Καλαμάτα έχει κλείσει γι’ αυτόν επανέλαβε ότι η πρώτη ομάδα του νομού παραμένει στην καρδιά του, όπως είναι αποτυπωμένη σε μια παιδική φωτογραφία το 1981 στην Παραλία της Ανάληψης με μπάλα και μπλουζάκι με το μελανόλευκο λογότυπο…

Αγιασμός χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και σήμερα φιλικό με Μελιγαλά
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία του Πανθουριακού για το νέο πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής, ενώ χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού –έδρα της ομάδας για δεύτερο αγωνιστική περίοδο- έγινε και ο αγιασμός για το καλό της χρονιάς από τον ποδοσφαιρόφιλο παπά-Ξενοφώντα Γαλανόπουλο. Η τελετή έγινε παρουσία του προέδρου της ομάδας Αγαθοκλή Χριστόπουλο, ο οποίος φορώντας μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια χαιρέτισε …κορωνοϊκά και όχι δια χειραψίας, ευχόμενος καλή επιτυχία και υγεία στους παίκτες και το τεχνικό τιμ.

Νέα πρόσωπα στο φετινό ρόστερ του Πανθουριακού, που αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω, είναι οι Λίβας, Σίνος, Καστριτσέας, Λιόλιος, Κουρούπης, Λυμπερόπουλος, Καλύβας, Οδεμισιώτης, Πουλάκος, Τσίκληρας, ενώ επέστρεψαν από τη Σπερχογεία οι Κάιας και Αντωνίου. Από την περυσινή ομάδα συνεχίζουν οι Θανάσης Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Μάραντος, Πασχάλης Παντσιώτης, Νίκος Εμμανουήλ, Νίκος Παπαγεωργίου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Νίκος Ράπτης, Σπύρος Αντωνόπουλος, Κάρολος Δημόπουλος, Φώτης και Ηλίας Φαββατάς.

Επικεφαλής του τεχνικού του συγκροτήματος της Θουρίας είναι ο Αντώνης Μαυρέας, με άμεσο συνεργάτη τον Γιάννη Γεωργιτζίκη και γυμναστή τον Αντώνη Παπαγιαννόπουλο.

Τέλος, σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού ο Πανθουριακός θα δώσει φιλικό παιχνίδι υποδεχόμενος τον Εθνικό Μελιγαλά.

-Ο χθεσινός αγιασμός έγινε με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως θερμομέτρηση, μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις, αλλά και κεράσματα φρούτα και αναψυκτικά και για τους δημοσιογράφους.

Χ.Ε.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη