Ακόμα και αγροτική φυλακή προβλέπει το σχέδιο επενδύσεων στη μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη

Ακόμα και αγροτική φυλακή προβλέπει το σχέδιο επενδύσεων στη μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη

Εκτιμήσεις για 2.800 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα 8 χρόνια

Με χρηματοδότηση ύψους 500.000.000 ευρώ για εμβληματικές επενδύσεις στην περιοχή της Μεγαλόπολης – οι οποίες εκτιμάται ότι θα αποδώσουν μέχρι και 2.800 θέσεις εργασίας σε βάθος 8 χρόνων από σήμερα- εξετάζεται να υλοποιηθεί το σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης της περιοχής στη μεταλιγνιτική εποχή.

Αυτό γνωστοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, στην 7η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής για το σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης (ΣΔΑΜ) των περιοχών της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη.

Ως εμβληματικές επενδύσεις στην περιοχή της Μεγαλόπολης εξετάζονται η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων, η πρότυπη βιομηχανία παραγωγής φαρμάκων στη ΒΙΠΕ Μεγαλόπολης, η μονάδα ευφυούς κτηνοτροφίας και ζωοτροφών, το πρότυπο θεματικό πάρκο περιπέτειας και η σύγχρονη αγροτική φυλακή.

Ως εκτιμώμενα αποτελέσματα αναφέρθηκε ότι μέσω των εν λόγω επενδύσεων προβλέπεται να δημιουργηθούν 2.800 νέες θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες έως το 2028, έναντι των 1.200 θέσεων εργολαβικής εργασίας που προβλέπεται να επηρεαστούν από την απολιγνιτοποίηση μέχρι το τέλος του 2023 στη Μεγαλόπολη.