Αντιδράσεις για την εκπτωτική βραδιά, αλλά ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας επιμένει…

Αντιδράσεις για την εκπτωτική βραδιά, αλλά ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας επιμένει…

Παρεμβάσεις κατά της διεξαγωγής και στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας να προσφέρει εκπτωτική βραδιά προς τους καταναλωτές, η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο, έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις. Ο κίνδυνος του συνωστισμού πολιτών, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι και η κυριότερη αιτία που τροφοδοτεί τον προβληματισμό φορέων και δημοτών.

Το θέμα απασχόλησε και την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και σε τοποθέτησή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την υλοποίηση της απόφασης. “Έντεκα η ώρα είναι αργά. Θα μπορούσε μέχρι τις εννιά, το αργότερο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, ο οποίος και ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος δε συμμετέχει με εκδηλώσεις στην εκπτωτική βραδιά, ενώ η Δημοτική Αστυνομία θα κάνει ελέγχους για την αποφυγή συνωστισμού σε καταστήματα. Πρόσθεσε, πάντως, ότι εφόσον ανάλογες δράσεις έχουν γίνει σε άλλες πόλεις της χώρας, δεν είναι σωστό να εμποδιστεί ο Εμπορικός Σύλλογος να διοργανώσει τη δική του.

Από την πλευρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος με νεότερη ανακοίνωσή του (σ.σ. χθες) ζητά από τα μέλη του να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους και υποστηρίζει ότι είναι μεμονωμένες οι αντιδράσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων το Σάββατο το βράδυ “από τοπικούς φορείς οι οποίοι δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ή δεν έχουν επίγνωση της οικονομικής κατάστασης αυτήν τη στιγμή”.

Πάντως, στο Δημοτικό Συμβούλιο έγιναν και παρεμβάσεις από επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων που τόνισαν ότι είναι παρακινδυνευμένο για τη διάδοση του κορωνοϊού το άνοιγμα των καταστημάτων αύριο μέχρι τις 11 το βράδυ. Μάλιστα, ο επικεφαλής του Ανοιχτού Δήμου, Μανώλης Μάκαρης, πρότεινε αντί για εκπτωτική ημέρα το Σάββατο από τις εννιά το πρωί μέχρι τις έντεκα το βράδυ, να γίνει εκπτωτικό τριήμερο, στο πλαίσιο του κανονικού ωραρίου των καταστημάτων.

Στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας “Ερμής” υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: “Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η φετινή απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, εκτός από μικρή παράταση του ωραρίου, δεν εμπεριέχει τη μορφή φιέστας και δε θα γίνουν εκδηλώσεις από μεριάς του Εμπορικού Συλλόγου όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές κατά τη διάρκεια της Λευκής Νύχτας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας σάς καλεί να μην υποκύψετε σε αυτή την αντίδραση και να ανοίξετε τα καταστήματά σας. Όχι γιατί εκείνη την ημέρα θα πλουτίσουμε, αλλά γιατί, όπως όλα δείχνουν, κανένας δε νοιάζεται αν τα καταστήματά μας θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτά το χειμώνα που έρχεται. Τα φώτα των καταστημάτων μας κρατάνε την πόλη ζωντανή και αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια του lockdown!

Μονό εμείς ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση η οποία έρχεται. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας δεσμεύεται ότι θα προσπαθήσει με όσα μέσα διαθέτει να προασπίζεται τα συμφέροντα των εμπόρων της πόλης μας και θα αναλάβει όσες δράσεις μπορεί για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Μένουμε ενωμένοι! Τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης κατά του Covid-19! Προστατεύουμε τα καταστήματά μας!».

Α.Π.