Χωρίς νερό ξανά χθες για ώρες η Κυπαρισσία

Χωρίς νερό ξανά χθες για ώρες η Κυπαρισσία

Χωρίς νερό να πιούν, να πλυθούν, να μαγειρέψουν, να δουλέψουν έμειναν στην Κυπαρισσία ξανά χθες για ώρες, από το μεσημέρι, κάτοικοι, επισκέπτες κι επαγγελματίες. Στην πόλη επικρατεί κακός χαμός από την αγανάκτηση και οργή των κατοίκων για τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, το δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤ υπό την προεδρία του Χαράλαμπου Αυρηλιώνη. Ο κόσμος έχει περάσει πια από τη φάση της απογοήτευσης σε φάση έκδηλης δυσαρέσκειας, τονίζοντας πως «δεν πάει άλλο η κατάντια χωρίς νερό». «Λόγω μειωμένης δυναμικότητας της πηγής Κεφαλαρίου Βρυσών από την οποία υδροδοτείται η δεξαμενή της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, θα γίνει αναγκαστική διακοπή υδροδότησης από ώρα 15.00 έως 20.00», ανέφερε ανακοίνωση που εστάλη στα ΜΜΕ χθες στις 2.59 μ.μ. Το γεγονός δε ότι πολλές φορές η ανακοίνωση αποστέλλεται είτε την ώρα της διακοπής είτε και αφότου αυτή έχει συντελεστεί, προκαλεί και προσβάλλει τον κόσμο, όπως λένε οι πολίτες, που δεν μπορούν ούτε να «πιάσουν» λίγο νερό.

Κάτοικοι κι επαγγελματίες αισθάνονται σφόδρα προσβεβλημένοι από τη στάση και συμπεριφορά της διοίκησης της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΤ, που – όπως λένε – αντί να κοιτάξουν έγκαιρα να ασχοληθούν με το ζήτημα της υδροδότησης, έφτασε Δεκαπενταύγουστος και δίψασε ο κόσμος μένοντας για μέρες επί πολλές ώρες χωρίς νερό σε σπίτια, επιχειρήσεις και καταστήματα, για να δείξουν ότι ασχολούνται. Παράλληλα, επιχειρούν να επιρρίψουν ευθύνες σε άλλους, προηγούμενων διοικήσεων, ενώ επί ένα χρόνο δεν έκαναν τίποτα για την εξασφάλιση επάρκειας στην ποσότητα του νερού για την ύδρευση της πόλης, αλλά και ευρύτερα του Δήμου, αφού προβλήματα υπήρχαν και υπάρχουν και στην περιοχή των Γαργαλιάνων και στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδίως στο facebook, οι δημοσιεύσεις και τα σχόλια είναι εκατοντάδες και καυστικά σε βάρος της σημερινής Δημοτικής Αρχής και διοίκησης της ΔΕΥΑΤ, με πολλούς να αναπολούν προηγούμενα χρόνια επί Δήμου Κυπαρισσίας, καθώς και την εποχή με την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΤ, επί προεδρίας Παναγιώτη Γυφτάκη και δημαρχοντίας, Παναγιώτη Κατσίβελα και Κώστα Κόλλια, και να το αναφέρουν δημόσια μάλιστα…

Του Ηλία Γιαννόπουλου