Δ.Σ. Καλαμάτας: Ερωτήσεις Λαζαρίδη για τα πλατάνια και προβλήματα στις γειτονιές

Δ.Σ. Καλαμάτας:  Ερωτήσεις Λαζαρίδη για τα πλατάνια και προβλήματα στις γειτονιές

Δυο ερωτήσεις κατέθεσε κατά τη διάρκεια του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Καλαμάτα Τόπος Ζωής» Γιώργος Λαζαρίδης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τις ίδιες ερωτήσεις είχε καταθέσει και γραπτώς στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα δυο θέματα που έθεσε ο Γιώργος Λαζαρίδης

  1. Σχετικά με τα πλατάνια που έχουν φυτευτεί στην κεντρική πλατεία, στο κέντρο της πόλης: Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις κατά το παρελθόν, έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά και διάφορα. Έχουμε δει ότι έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στα πεζοδρόμια από τις ρίζες, αλλά και ατυχήματα πολιτών. Χρειάζεται άμεση και δραστική λύση. Καλό θα είναι να υπάρξει μία ενημέρωση από γεωπόνους να μας πουν για την ποικιλία, το πόσο αναπτύσσονται, τι μπορεί να προκαλέσει η ανάπτυξη τους, κλαριά και ρίζες και ανάλογα με την απάντηση αν πρέπει να υπάρξει παρέμβαση να γίνει το συντομότερο, ειδικά από την πλευρά του πεζοδρομίου της Αριστομένους, μίας και εκεί είναι δίπλα σε πολυκατοικίες και κτήρια, όπως και στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου. 
  2. Ερωτώ: Υπάρχει πρόθεση ή σχεδιασμός για μια τέτοια παρέμβαση; 2. Η Καλαμάτα Τόπος Ζωής έχει προτείνει την «εβδομάδα της γειτονιάς». Επίσκεψη σε γειτονιές και κοινότητες, συζήτηση με πολίτες, καταγραφή προβλημάτων, άμεση παρέμβαση με καθαρισμό δρόμων, πεζοδρομίων, κάδων σκουπιδιών, φυτεύσεις, κλάδεμα και επισκευές όπου χρειάζεται, καλαθάκια σκουπιδιών στα πεζοδρομία, διορθώσεις ή αντικατάσταση όπου είναι αναγκαίο, βάψιμο, καθαρισμός και πλύσιμο τόσο στα καλάθια όσο και ακριβώς από κάτω από αυτά, όπου δημιουργούνται εστίες μολύνσεις αλλά και επάνω. (Αυτό και στα καλαθάκια στην Αριστομένους, πεζοδρόμια και πλατεία).
  3. Ερωτώ: θεωρεί η Δημοτική Αρχή χρήσιμη την θεσμοθέτηση μιας τέτοιας διαδικασίας; Είναι διατεθειμένη να βρεθεί δίπλα στις γειτονιές με έναν τέτοιο ουσιαστικό τρόπο;

 Με εκτίμηση,  Γεώργιος Λαζαρίδης

 Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Παράταξης ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ