Δήμος Τριφυλίας: Δανεικό απορριμματοφόρο και από Παλαιό Φάληρο

Δήμος Τριφυλίας: Δανεικό απορριμματοφόρο και από Παλαιό Φάληρο

Δεύτερο δανεικό απορριμματοφόρο παραχωρήθηκε στο Δήμο Τριφυλίας, για ένα μήνα, από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, προκειμένου να γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων στην περιοχή, μετά την παραχώρηση απορριμματοφόρου του Δήμου Καλαμάτας, ύστερα από έκκληση του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη, στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τους δημάρχους.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας φέρεται πως τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα για αποδοχή παραχώρησης απορριμματοφόρου από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου. Όπως αναφέρεται στο απόσπασμα που δημοσιεύθηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: 6ΖΠΔΩΗΕ-14Ρ – «Αποδοχή παραχώρησης προς χρήση απορριμματοφόρου οχήματος, για ένα (1) μήνα, προς το Δήμο Τριφυλίας, για κάλυψη αναγκών του Δήμου»: «αποφασίζει ομόφωνα:

α. Αποδέχεται την παραχώρηση προς χρήση, από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου προς το Δήμο Τριφυλίας, ενός απορριμματοφόρου οχήματος, τύπου SCANIA, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΥ 5791, προκειμένου να καλυφθούν οι σοβαρές και αυξημένες ανάγκες του Δήμου στην αποκομιδή και εναπόθεση απορριμμάτων, την παρούσα τουριστική περίοδο, με τις κάτωθι προϋποθέσεις: Η παραχώρηση γίνεται χωρίς την καταβολή μισθώματος από πλευράς του Δήμου Τριφυλίας. Η διάρκεια της παραχώρησης θα είναι για ένα (1) μήνα. Ο παραπάνω χρόνος δύναται να παραταθεί με σχετική απόφαση. Ο χώρος εργασίας του αναφερόμενου οχήματος ορίζεται αποκλειστικά η διοικητική περιφέρεια του Δήμου Τριφυλίας. Τα καύσιμα και τα λιπαντικά του εν λόγω απορριμματοφόρου οχήματος θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου Τριφυλίας, για όσο διάστημα διαρκεί η παραχώρηση. Τυχόν βλάβες, φθορές συντηρήσεις κι επισκευές θα βαρύνουν το Δήμο Τριφυλίας, για όσο διάστημα διαρκεί η παραχώρηση. Το γραφείο κίνησης του Δήμου Τριφυλίας θα μεριμνήσει για όλες τις δέουσες ενέργειες της παράδοσης – παραλαβής του προαναφερομένου οχήματος.

β. Εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του Δήμου Τριφυλίας προς το Δήμο Παλαιού Φαλήρου και ειδικά προς το δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, για την παραχώρησή του». 

Του Ηλία Γιαννόπουλου