Δήμος Τριφυλίας: Μήνυση για παράβαση καθήκοντος δημοτικών συμβούλων για την Άνω Πόλη

Δήμος Τριφυλίας: Μήνυση για παράβαση καθήκοντος δημοτικών συμβούλων για την Άνω Πόλη

Μήνυση έχει κατατεθεί για παράβαση καθήκοντος στους δημοτικούς συμβούλους Τριφυλίας που ψήφισαν «ναι» στο θέμα «Έγκριση εντολής προσωρινής διακοπής εργασιών-προσωρινή παραλαβή προς χρήση του έργου: “Ανάπλαση πλατείας και οδού Αρκαδιάς-Άνω πόλη Κυπαρισσίας”» (Αριθ. Απόφασης 123/2020) στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 14 Ιουλίου, οπότε και τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης το ως άνω θέμα.

Η απόφαση για το θέμα αυτό δημοσιεύθηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: Ω0Ε5ΩΗΕ-Μ02, στις 16 Ιουλίου. Το γεγονός της υποβληθείσας μήνυσης έγινε γνωστό στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας οπότε, προ ημερήσιας διάταξης, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Τριφυλία ΑλλάΖΕΙ», Στάθης Ανδρινόπουλος, ανέφερε ότι τους  κοινοποιήθηκε  Κλητήριο Θέσπισμα  προκειμένου  να καταθέσουν όσον αφορά στην απόφαση που πήραν για το έργο της Άνω Πόλης και πρότεινε να αναλάβει την υπόθεση η νομική σύμβουλος τους δήμου, ώστε  να καταθέσουν όλοι το ίδιο υπόμνημα και να μη λέει ο καθένας ό,τι θέλει.

Τοποθέτηση δημάρχου

Τοποθετούμενος επ’ αυτού ο δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης, είπε ότι «ήδη έχουμε προχωρήσει και  η κα Παναγιωτοπούλου, η κα Μαραλέτου και ο κ. Αγγελόπουλος ετοιμάζουν υπόμνημα για όλους μας, όπως ακριβώς ζητήσατε. Επίσης, ετοιμάζεται  μήνυση και αγωγή με την οποία ζητάμε 150.000 ευρώ αποζημίωση, χρήματα τα οποία  θα δοθούν  υπέρ του ΚΑΦΚΑ. Η προσβολή της προσωπικότητας όλων των συμβούλων αποτελεί, όπως δήλωσε, τη βάση της μήνυσης, συνέχισε  δε ότι θα ζητηθεί  η συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του μηνυτή».

Δηλώσεις αντιδημάρχου

Η αντιδήμαρχος, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, η οποία είχε εισηγηθεί και τη λήψη της απόφασης για προσωρινή διακοπή εργασιών -προσωρινή παραλαβή προς χρήση του έργου “Ανάπλαση πλατείας και οδού Αρκαδιάς-Άνω πόλη Κυπαρισσίας” είπε ότι έχει υποβληθεί μήνυση «από τον κ. Λεωνίδα Σιώρη σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που ψηφίσαμε “ναι” στην προσωρινή παραλαβή του χώρου της Άνω Πόλης και επίσης ψηφίσαμε “ναι” στη χρήση του από καταστήματα για  τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων». Συμπλήρωσε δε, πως «η μήνυση είναι στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, μας έχει καλέσει ο ανακριτικός υπάλληλος του Α.Τ. Τριφυλίας να δώσουμε εξηγήσεις.  Στην παρούσα φάση λοιπόν, θα ετοιμάσουμε ένα κοινό υπόμνημα, που αύριο (σ.σ. χθες) το πρωί θα είναι στο γραφείο του δημάρχου ώστε να μπορείτε να λάβετε γνώση και αν επιθυμείτε να το χρησιμοποιήσετε…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου