Γαργαλιάνοι: Παράνομος σκουπιδότοπος στον όρχο οχημάτων του δήμου

Γαργαλιάνοι: Παράνομος σκουπιδότοπος στον όρχο οχημάτων του δήμου

«Παράνομο σκουπιδότοπο έχει δημιουργήσει η ίδια η δημοτική Αρχή Τριφυλίας στον όρχο οχημάτων του δήμου στους Γαργαλιάνους για ακόμα μία φορά. Κάθε λογής σκουπίδια έχουν “πεταχτεί” δίπλα και γύρω από οχήματα και μηχανήματα της Δ.Ε. Γαργαλιάνων. Ο παράνομος αυτός σκουπιδότοπος βρίσκεται και κοντά σε σπίτια. Στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, όπως αποδεικνύεται, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια. Το πρόβλημα αυτό,  που έχει υπαίτιους καθώς δεν παρουσιάστηκε ξαφνικά, ούτε δε προκαλείται από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, αλλά αποτελεί καθαρά ευθύνη της δημοτικής Αρχής. Τα σκουπίδια έξω και δίπλα από κάδους σχηματίζουν “βουνά”, ενώ μεταφέρονται από τον αέρα και τα ζώα έχοντας έτσι γεμίσει  δρόμους, πεζοδρόμια, οικόπεδα και χωράφια. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ενώ – όπως λέγεται από κατοίκους – συνιστά υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής τους…». Αυτά  αναφέραμε περί τα τέλη Αυγούστου του 2018 στο «Θ» για την κατάσταση με τα σκουπίδια στους Γαργαλιάνους.

Δύο χρόνια μετά, απολύτως καμία βελτίωση δεν διαπιστώνουν οι κάτοικοι, αλλά αντίθετα, όπως ισχυρίζονται, το πρόβλημα με τα σκουπίδια στους Γαργαλιάνους έχει επιδεινωθεί και, πραγματικά υποφέρουν, σε συνδυασμό και με τις αλλεπάλληλες διακοπές νερού που σημειώνονται μέσα στο καλοκαίρι.

Μόλις πριν λίγες μέρες στο «Θ» δημοσιεύσαμε σχετικό ρεπορτάζ με φωτογραφίες, στο οποίο κάτοικοι ανέφεραν ότι δεν είχε γίνει αποκομιδή απορριμμάτων από  15 έως 22 συνεχείς ημέρες. Τις προηγούμενες μέρες δε, μετατράπηκε σε παράνομο σκουπιδότοπο και ο όρχος οχημάτων του δήμου Τριφυλίας στους Γαργαλιάνους.

Του Ηλία Γιαννόπουλου