Hard Disk Drive: Για κάποιους ο εγκλεισμός αποδείχθηκε δημιουργικός

Hard Disk Drive: Για κάποιους ο εγκλεισμός αποδείχθηκε δημιουργικός

Η περίοδος της καραντίνας για τον περισσότερο κόσμο ήταν δύσκολη, αφού οι επιλογές ήταν ελάχιστες, ενώ επικρατούσε κλίμα τρόμου και αβεβαιότητας. Για αρκετούς, δε, επέφερε οικονομική καταστροφή. Βέβαια, όπως έχουμε ξαναγράψει, υπήρξαν και εκείνοι που πέρασαν δημιουργικά.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι Hard Disk Drive, μια μπάντα από τους Γαργαλιάνους, που εκείνες τις ημέρες έγραψαν ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Lockdown Sorrow».
Το «Θάρρος» μίλησε με τα μέλη της μπάντας για την ιστορία της, τα σχέδιά τους και, φυσικά, το συγκεκριμένο τραγούδι.

-Hard Disk Drive… Μιλήστε μας για εσάς.  Πότε ξεκίνησε η μπάντα και πώς επιλέξετε αυτό το είδος μουσικής;
Η μπάντα δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2010 στους Γαργαλιάνους Τριφυλίας από τους Κωνσταντίνο Φ. (κιθάρα/φωνή), Θάνο Κ. (τύμπανα) και Παναγιώτη Λ. (μπάσο). Στην πορεία προσχώρησε και ο Πάρις Χ. ως lead κιθαρίστας.
Επιλέξαμε αυτό το είδος μουσικής, καθώς όλοι αγαπάμε το σκληρό ήχο. Σε αρκετές περιπτώσεις, βέβαια, αυτό δεν είναι αρκετό για τη δημιουργία μιας μπάντας, ευτυχώς όμως στη δική μας περίπτωση οι επιρροές ήταν κοινές, υπήρξε σύμπνοια και «δέσαμε» αμέσως.

-Η metal μουσική αντέχει ακόμα;
Το metal αδιαμφισβήτητα είναι ένα πολυδιάστατο και εξαιρετικά ενδιαφέρον μουσικό είδος. Κάθε χρόνο προσχωρούν όλο και περισσότεροι οπαδοί στη μουσική αυτή. Ξεκάθαρα είναι ένα είδος που αντέχει στο χρόνο, όμως στην Ελλάδα θεωρούμε πως τα πράγματα εξακολουθούν να είναι λίγο πίσω.
Παρ’ όλα αυτά, η δημιουργία νέων συγκροτημάτων, αλλά και η ανταπόκριση του κόσμου σε συναυλίες μεγάλων μπαντών από το εξωτερικό, αποδεικνύουν ότι η κατάσταση τείνει προς το καλύτερο.

-Τι είναι για εσάς η μουσική;
Η μουσική για εμάς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας. Έχουμε ανάγκη να ακούμε, να παίζουμε και να συνθέτουμε μουσική. Είναι η κινητήριος δύναμη που μας βοηθά να συνεχίζουμε αισιόδοξα και δημιουργικά τη ζωή μας, παρά τις δυσκολίες που κατά καιρούς συναντάμε!
  
-Η πορεία σας μέχρι σήμερα;
Στα 10 χρόνια που μετράμε ως μπάντα υπήρξαν καλές και κακές στιγμές. Σίγουρα μας δόθηκαν ευκαιρίες και κάποιες από αυτές τις αξιοποιήσαμε. Μάθαμε πολλά παίζοντας και εκτός Μεσσηνίας και όλα αυτά μας ωρίμασαν ως μπάντα αλλά και ως άτομα.
Στις καλές στιγμές μπορούμε να συμπεριλάβουμε τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό του Metal Hammer Greece, πίσω στο 2014. Φτάνοντας στον τελικό, πήραμε την ώθηση που χρειαζόμασταν για να μπούμε στο στούντιο και να ηχογραφήσουμε επαγγελματικά την πρώτη μας δουλειά.
Οι κακές στιγμές αφορούν κυρίως τις ευκαιρίες που δεν αξιοποιήσαμε, είτε λόγω κακού timing είτε λόγω έλλειψης μελών.
Όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη ερώτηση, η μουσική είναι κάτι που δε θέλουμε να αφήσουμε, έτσι λοιπόν συνεχίζουμε ακάθεκτοι!

-Στην περίοδο της καραντίνας γράψατε ένα τραγούδι. Πώς προέκυψε η ιδέα;
Την περίοδο της καραντίνας και συγκεκριμένα  λίγες ημέρες πριν από το καθολικό lockdown, ήμασταν ήδη στο στούντιο και ηχογραφούσαμε νέο υλικό για επερχόμενη κυκλοφορία.
Το ψυχολογικό, κυρίως, «σοκ» και τα συναισθήματα που βιώσαμε κλεισμένοι στα σπίτια μας το διάστημα που ακολούθησε, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη σύνθεση ενός αρκετά διαφορετικού τραγουδιού από οποιοδήποτε άλλο δικό μας.
Βάζοντας κάποιες ιδέες στη σειρά, είδαμε ότι προκύπτει ένα ολοκαίνουριο κομμάτι και
έτσι μπήκαμε στη διαδικασία να γράψουμε τους στίχους, που δε θα μπορούσαν να μιλούν για τίποτε άλλο εκτός από την πηγή έμπνευσής μας εκείνη την περίοδο: «Το Lockdown».

-Στίχοι με θλίψη… Πόσο δύσκολη ήταν για εσάς η καραντίνα;
Οι στίχοι είναι πράγματι καταθλιπτικοί, αλλά όχι στο σύνολό τους. Περιγράφουν συναισθήματα που λίγο- πολύ όλοι βιώσαμε στο lockdown, αλλά περνάμε και μηνύματα αισιοδοξίας (π.χ. «No soul can be locked down», «I have myself to believe»)
Η καραντίνα για εμάς σίγουρα δεν ήταν κάτι εύκολο. Ζώντας στην επαρχία ήταν μεν πιο ήπια τα πράγματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διέφερε πολύ από την κατάσταση που επικρατούσε στα μεγάλα αστικά κέντρα!

-Τα σχέδιά σας;
Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε διαδικασία μείξης της επερχόμενης κυκλοφορίας μας, η οποία, εκτός απροόπτου, θα είναι έτοιμη μέσα στους επόμενους μήνες και θα έχει τίτλο «Whispers Over The Sky».
Υπάρχει αρκετό υλικό ακόμα προς ηχογράφηση, το οποίο και δουλεύουμε συνεχώς. Εκμεταλλευόμενοι τους υφιστάμενους περιορισμούς για live εμφανίσεις είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι σε αυτό, οπότε θα έχετε διαρκώς νέα μας!

Οι στίχοι του «Lockdown Sorrow»

My eyes like empty mirrors
For another day has passed
No sunlight breaks the glass
A world without heroes

I’m a lion caged and chained
A bluebird pulled by gravity
An inmate bound inside

I stand against my sorrow
No soul can be locked down
All the cures lie within me
I have myself to believe…to believe

Black clouds twisting around me
Lost in the storm In fumes of solitude
How to feel sane in a place of madness?

Withered leaves are scattered
On a wasteland piling up
Fallen off the tree of life

I stand against my sorrow
No soul can be locked down
All the cures lie within me
I have myself to believe… to believe

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση