Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατρών για το οριστικό «λουκέτο» στην Πειραιώς

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατρών για το οριστικό «λουκέτο» στην Πειραιώς

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Ο.Μ. Φιλιατρών του ΣΥΡΙΖΑ για το οριστικό «λουκέτο» στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην πόλη.

Σε αυτό αναφέρεται: «Τις τελευταίες ημέρες έρχονται μηνύματα από την Τράπεζα Πειραιώς στα κινητά των πελατών της που διατηρούν λογαριασμούς στο υποκατάστημα Φιλιατρών που τους πληροφορούν ότι το κατάστημα μεταφέρεται στην Κυπαρισσία και ότι από τον Αύγουστο θα πρέπει να πηγαίνουν εκεί για να εξυπηρετηθούν.

Το πρόβλημα με τις τράπεζες στα Φιλιατρά είναι μακροχρόνιο. Ύστερα από το κλείσιμο των άλλων δύο τραπεζών, ήρθε και η σειρά της Πειραιώς, που είχε προαναγγελθεί και όλοι το περίμεναν. Δυστυχώς, η τοπική κοινωνία δεν κατόρθωσε να αποτρέψει το μοιραίο και έτσι τα Φιλιατρά δεν έχουν πλέον καμία εν λειτουργία τράπεζα. Βέβαια, οι τράπεζες ως ιδιωτικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να ελαχιστοποιήσουν τα έξοδά τους και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, αλλά επιχειρούν μέσα στην κοινωνία και πρέπει οι ανάγκες των ανθρώπων να λαμβάνονται υπόψη, κάτι που με τη βοήθεια της κυβέρνησης αποφεύγουν να το κάνουν. Έτσι, οι Φιλιατρινοί θα πρέπει να πηγαίνουν στην Κυπαρισσία για τις τραπεζικές τους υποθέσεις και να υφίστανται ό,τι ταλαιπωρία συνεπάγεται αυτό. Ιδιαίτερα απάνθρωπη διαμορφώνεται πλέον η κατάσταση για τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους, οι οποίοι θα δυσκολεύονται πλέον και στην ανάληψη της σύνταξής τους, αφού τα ΑΤΜ που έχουν απομείνει πολλές φορές βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Φαίνεται ότι οι “πιέσεις” που ασκήθηκαν – αν ασκήθηκαν, δε στάθηκαν ικανές να ακυρώσουν αυτή τη δυσμενέστατη εξέλιξη για τον τόπο.

Καλούμε όλους τους Φιλιατρινούς και τους μαζικούς φορείς της πόλης να αντιδράσουν με όποιον τρόπο διαθέτουν για αυτή τη δυσμενή εξέλιξη και να δραστηριοποιηθούν για να επαναλειτουργήσουν οι τραπεζικές υπηρεσίες στην πόλη. Καλούμε τους βουλευτές του νομού να αναδείξουν το πρόβλημα της ταλαιπωρίας των Φιλιατρινών στη Βουλή και στην κυβέρνηση και να επιδιώξουν να βρεθεί λύση. Καλούμε την κυβέρνηση να νομοθετεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των αδύνατων και όχι με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ισχυρών».