Καλαμάτα: Με στόχο την άνοδο σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται ο …Ολυμπιακός της Β’ Εθνικής

Καλαμάτα: Με στόχο την άνοδο σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται ο …Ολυμπιακός της Β’ Εθνικής

Ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΑ σπορ, Λευτέρης Σαρελάκος, ανέλαβε επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Καλαμάτας και με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του έγινε χθες νωρίς το απόγευμα η επίσημη παρουσίασή του στα τοπικά ΜΜΕ και μια πρώτη ενημέρωση για την τοπική μας ομάδα από τον αντιπρόεδρο Γιώργο Ράλλη και τον προπονητή των «μελανόλευκων» Νίκο Αναστόπουλο, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη, ο νέος εκτελεστικός διευθυντής και άμεσος συνεργάτης του προέδρου Γιώργου Πρασσά, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, οι παράγοντες Κώστας Παπασταμάτης και Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο γενικός αρχηγός Τάσος Χατζηαγγελής.

Η είσοδος στα γραφεία της ΠΑΕ στην οδό Φραντζή 14 έγινε κατόπιν θερμομέτρησης και με δωρεάν παροχή μασκών με το λογότυπο της Μαύρης Θύελλας, ενώ εκτός από τις ευχές για καλή χρονιά και καλή επιτυχία, …κοινός παρονομαστής ήταν το ερώτημα αν η Καλαμάτα θα αγωνίζεται και τη νέα σαιζόν στη Football League ή αν ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης θα συναινέσει στην αναδιάρθρωση, που θα οδηγήσει στη ενοποίηση με την Super League 2 και τη δημιουργίας μιας νέας Β’ Εθνικής (σε δύο ομίλους).  

Η ομάδα της Καλαμάτας είναι συνυφασμένη με τις επιτυχίες και θα έχει στόχο τον πρωταθλητισμό και την άνοδο σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται, αλλά πάνω απ’ όλα θα είναι μια οικογένεια τόνισε στο ξεκίνημα ο κ. Σαρελάκος, ευχαριστώντας παράλληλα τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιώργο Πρασσά για την τιμή να του αναθέσει την προβολή της ομάδας, ενώ «μοιράστηκε» τα προσωπικά βιώματα συμπάθειας που τον δένουν με την Μαύρη Θύελλα, την οποία γνωρίζει όχι μόνο δημοσιογραφικά, αλλά είχε την ευκαιρία να την παρακολουθήσει ως παιδί στο ιστορικό μπαράζ για την άνοδο στην Α’ Εθνική με τον Ίκαρο με τον Λάκωνα αστυνομικό του πατέρα του. Ξεχωριστή γνωριμία έχει ο Λευτέρης Σαρελάκος και με τον Νίκο Αναστόπουλο, που αρχίζει από τότε που ως νεαρός δημοσιογράφος από τα πρώτα θέματα που είχε κάνει ήταν οι δηλώσεις του νέου και πολύκροτου εκείνη την εποχή μετεγγραφικού αποκτήματος του Ολυμπιακού. Ο ίδιος δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει την τοπική μας ομάδα με την εμπειρία, τις γνώσεις και τις δημόσιες σχέσεις που έχει αποκτήσει στα 35 χρόνια του στο χώρο της δημοσιογραφίας, στην ΕΡΤ και σε διάφορες εφημερίδες, ενώ έχει σημαντική εμπειρία και από δημόσιες σχέσεις σε διάφορες ομάδες με τελευταία στο δυναμικό της Δόξα Δράμας.

Σχετικά με την αναδιάρθρωση ο κ. Σαρελάκος τόνισε ότι από τη στιγμή που η ΕΠΟ αποφάσισε την αναδιάρθρωση δεν έχει νόημα να ρωτάει ο Υφυπουργός κ. Αυγενάκης το σκεπτικό αυτής της απόφασης, επισημαίνοντας ότι το μόνο που απομένει να κάνει είναι να την επικυρώσει με υπουργική απόφαση (δεν χρειάζεται νέα επικύρωση από την Super League 2, ούτε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, όπως διευκρίνισε). Σε κάθε περίπτωση προβλέπεται οριστική απόφαση την άλλη εβδομάδα, καθώς την Παρασκευή λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Με τη σειρά του ο Νίκος Αναστόπουλος, καυτηρίασε τις καθυστερήσεις στο ξεκαθάρισμα των κατηγοριών που έχουν επιπτώσεις στο σχεδιασμό της ομάδας. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες περιμένουν να δουν αν η Καλαμάτα θα παίζει τελικά νέα Β’ Εθνική για να υπογράψουν τόνισε ότι και βάση της προσωπικής του φιλοσοφίας δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν πολύ υψηλές οικονομικές απαιτήσεις, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές ποδοσφαιριστών. Όπως ξεκαθάρισε, οι μετεγγραφικοί στόχοι της ομάδας είναι πρωτοκλασάτοι με στόχο την άνοδο, ανεξαρτήτως της κατηγορίας στην οποία θα αγωνίζεται τελικά η ομάδα, την οποία χαρακτήρισε …Ολυμπιακό της Β’ Εθνικής, ενώ συμπληρωματικά ο κ. Ράλλης προσδιόρισε ως …απεριόριστο το οικονομικό μπάτζετ γι’ αυτό το σκοπό.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη


Με δέκα παίκτες η έναρξη της προετοιμασίας της Μαύρης Θύελλας και από αύριο Πήλιο!

Την πρώτη της προπόνηση έκανε χθες το απόγευμα στα Παλιάμπελα η ομάδα της Καλαμάτας, με τη συμμετοχή μόλις δέκα ποδοσφαιριστών, καθώς οι παλινωδίες σχετικά με την αναδιάρθρωση και την ενοποίηση της Football League με την Super League 2 κάνουν δύσκολη την ολοκλήρωση των μετεγγραφών. Όπως πάντως μετέφερε ο προπονητής των «μελανόλευκων», Νίκος Αναστόπουλος, νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ, υπάρχει συμφωνία με 3-4 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει να έρθουν στην ομάδα ανεξαρτήτως του σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η Καλαμάτα και άλλοι τόσοι που είναι έτοιμοι να υπογράψουν σε περίπτωση που υλοποιηθεί η δημιουργία της νέας ενιαίας Β’ Εθνικής, ενώ και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο μετεγγραφών. Όπως και να ‘χει στην πρώτη χθεσινή προπόνηση που έγινες υπό τις οδηγίες του κ. Αναστόπουλου, του γυμναστή Μιχάλη Παυλάκη και του νέου προπονητή τερματοφυλάκων Φίλιππου Μπολοβίνη συμμετείχαν: από την περυσινή ομάδα οι γηγενείς Βαγγέλης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, Βασίλης Τριανταφυλλάκης, Κώστας Ηλιόπουλος και οι Αλέξανδρος Νατσιόπουλος, Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, Μπουσμπίμπα και Γκιοατά, η μοναδική μέχρι στιγμής φετινή μετεγγραφή, ο Αλέξανδρος Γκαλίτσιος (ο οποίος συμφώνησε αμέσως στην πρόταση της Καλαμάτας ανεξαρτήτως της κατηγορίας στην οποία θα αγωνίζεται) και τέλος, ο 23χρονος μέσος Θεόδωρος Καρούτης που προέρχεται από την Αργολίδα (Ερμιονίδα, Παναργειακός) και θα περάσει από το «μικροσκόπιο» του κ. Αναστόπουλου.

Η ομάδα της Καλαμάτας θα κάνει και σήμερα μια ακόμη προπόνηση, ενώ την Κυριακή το μεσημέρι θα αναχωρήσει για το Πήλιο, με την αποστολή να εμπλουτίζεται με τέσσερις παίκτες από την ομάδα Νέων των «μελανόλευκων», ενώ καινούργια πρόσωπα αναμένεται να ενισχύσουν το ρόστερ ήδη από τις αρχές της νέας εβδομάδας και το επόμενο διάστημα της παραμονής στο βουνό των Κενταύρων που θα διαρκέσει έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, έχουν προγραμματιστεί τρία φιλικά παιχνίδια για τις 29/8 και τις 5/9 στο θεσσαλικό αθλητικό κέντρο και στις 8 Σεπτεμβρίου, το πρώτο επί μεσσηνιακού εδάφους.

 Χ.Ε.