Καλαμάτα: Συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους από τη Δημοτική Αστυνομία

Καλαμάτα: Συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους από τη Δημοτική Αστυνομία

Καλαμάτα: Συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους από τη Δημοτική Αστυνομία

Ξεκίνησε η επιβολή προστίμων και στη Μεσσηνία

Πέντε πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, επιβλήθηκαν τη Δευτέρα στη Μεσσηνία κατά τη διάρκεια ελέγχων από αστυνομικούς. Συνολικά, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επιβλήθηκαν από την Αστυνομία 9 πρόστιμα των 150 ευρώ.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας, έγιναν έλεγχοι σε πολλούς κλειστούς χώρους και τη Δευτέρα και χθες. Αυτές τις δύο ημέρες οι δημοτικοί αστυνόμοι περιορίσθηκαν στο να κάνουν μόνο συστάσεις ενώ από τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και η επιβολή προστίμων σε όσους δε συμμορφώνονται. Οι έλεγχοι αυτών των δύο ημερών, έχει δείξει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει συμμορφωθεί με τα μέτρα στους κλειστούς χώρους και είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις όσων δεν τα τηρούν.

Εντατικοί έλεγχοι

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 346 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

Στην κατάταξη των Περιφερειών της χώρας, η Πελοπόννησος, κατετάγη προτελευταία μαζί με τα Ιόνια Νησιά, με 9 παραβάσεις.

Σημειώνεται ότι από 1η Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά σε όλη τη χώρα 961 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Τη Δευτέρα βεβαιώθηκαν σε όλη τη χώρα και 3 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.), ενώ από 1η Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 30 τέτοιες παραβάσεις. 

Τέλος, τη Δευτέρα επιβλήθηκαν και 6 πρόστιμα για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτες. Από 1η Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 14 τέτοιες παραβάσεις.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Της Βίκυς Βετουλάκη

*φωτό αρχείου