Νικητής ο Γιώργος Λημνιός του ΝΟΚ στο Αίγιο

Νικητής ο Γιώργος Λημνιός του ΝΟΚ στο Αίγιο

Με δύο πρωτιές, μια δεύτερη και μια 3η θέση ο Γιώργος Λημνιός του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας αναδείχθηκε νικητής στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που διεξήχθη 7-9 Αυγούστου στο Αίγιο, με διοργανωτή τον τοπικό Ποσειδώνα. Ο Γιώργος Λημνιός κατέκτησε την υψηλότερη θέση στο βάθρο σε έναν αγώνα που είχε 39 συμμετοχές και διεξήχθησαν 6 συνολικά ιστιοδρομίες, ενώ εκτός από την κορυφαία διάκριση στην περιφέρεια Πελοποννήσου, εξασφάλισε την συμμετοχή στον πανελλήνιο αγώνα πρόκρισης για την εθνική ομάδα.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού η αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας ήταν πολυπληθής, με ένδεκα συνολικά ιστιοπλόους. Στην κατηγορία όπτιμιστ αγωνίστηκαν ακόμη από πλευράς ΝΟΚ οι Δημήτρης Πατικόπουλος που ήταν 14ος, ο Γιάννης Λημνιός που τερμάτισε 19ος, ενώ ακολούθησαν οι Κωνσταντίνος Μητσέας 21ος, ο Αριστοτέλης Σιαφάκας 24ος, ο Άγγελος Μητσέας 25ος και η Αμαλία Μαρισέλ 31η.

Στα λέιζερ την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, ο οποίος κατέλαβε την 8η θέση ανάμεσα σε 20 ιστιοπλόους, 13ος ήταν ο Αλέξανδρος Σιαφάκας, ενώ στη 15η και την 16η θέση κατετάγησαν αντίστοιχα οι Φίλιππος Γκούζος και Ξάνθη Μαρισέλ.

Την αποστολή συνόδευσαν ο προπονητής Παναγιώτης Λημνιός και ο έφορος του τμήματος Ηλίας Κολινιάτης, ενώ σε ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι του ΝΟΚ, σημειώνουν:

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την πανδημία του κορωνοϊού προσπαθήσαμε τα τηρήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο τα μέτρα προφύλαξης τόσο στην μετακίνηση όσο και στη διαμονή της αποστολής στο Αίγιο.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι και οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να τηρείται κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. που έχει οριστεί σε συνεργασία με την Ε.Ι.Ο.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τα παιδιά για την υπομονή και την κατανόηση τους ώστε να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια τους.