Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ήταν που ήταν υποστελεχώμενο «έσκασε» και ο Covid 19

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ήταν που ήταν υποστελεχώμενο «έσκασε» και ο Covid 19

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να ορίσουν το Νοσοκομείο Καλαμάτας ως Νοσοκομείο Covid φέρνει για ακόμα μια φορά στο φως τις ελλείψεις που παρατηρούνται στο ίδρυμα τα τελευταία χρόνια.

Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την απόφαση, τα Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών, καθώς και των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, κάλεσαν στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου φορείς της πόλης, με σκοπό να τους ενημερώσουν για τις ελλείψεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όπως παρατήρησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Δημήτρης Τσιλίκας, από τις 24 Αυγούστου το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα νοσηλεύει επιβεβαιωμένα περιστατικά covid 19 και αυτή η απόφαση έχει δημιουργήσει κάποιους προβληματισμούς στο προσωπικό.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός, είπε, έχει να κάνει με τη μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού και ειδικά σε ειδικότητες που εμπλέκονται στη νοσηλεία περιστατικών με Covid 19, ενώ ακολουθεί ο χωροταξικός σχεδιασμός στο ίδρυμα.

Εκ μέρους των ιατρών ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, Ζαχαρίας Χουσιανίτης, εξέφρασε την ανησυχία του για το εγχείρημα, αφού θεωρεί ότι δύσκολα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, μιας και υπάρχει υποστελέχωση στο νοσοκομείο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι Παθολογικές Κλινικές με μεγάλη δυσκολία βγάζουν πρόγραμμα εφημεριών, κάτι που ενέχει σοβαρό πρόβλημα.

Πρόσθεσε, δε, ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, με τους περισσότερους γιατρούς να έχουν υπερβεί τα όριά τους και να φτάνουν στο σημείο υπερκόπωσης, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ιατρικό λάθος.

Αυτό που ζητούν οι ιατροί είναι η ενδυνάμωση και η στελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αποστολές που του έχουν ανατεθεί.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση