Ολοκληρώθηκε η δαπεδόστρωση στην Ιατροπούλου: Γλίτωσαν – τουλάχιστον- τη σκόνη κάτοικοι και επαγγελματίες…

Ολοκληρώθηκε η δαπεδόστρωση στην Ιατροπούλου: Γλίτωσαν – τουλάχιστον- τη  σκόνη κάτοικοι και επαγγελματίες…

Υπήρξε ένα από τα “κατασκευαστικά ανέκδοτα” του 2020 στην Καλαμάτα. Ο λόγος για την πεζοδρόμηση τμήματος της Ιατροπούλου, από τη διασταύρωση με τη Σιδηροδρομικού Σταθμού έως τη Νέδοντος. Αναγκαία παρέμβαση, αφού ενώνει, μεταξύ άλλων, το κέντρο της Καλαμάτας με το Μέγαρο Χορού, αλλά έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τις αρχές του χρόνου!

Έπειτα από διαδοχικές παρατάσεις, για διάφορους λόγους, φτάσαμε στα μέσα Αυγούστου, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πιο ουσιαστικό μέρος, η δαπεδόστρωση. Από εκεί και πέρα, απομένει η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων και του αστικού εξοπλισμού. Λογικά μέσα στο Σεπτέμβριο το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί.

Χθες, με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής πληροφορηθήκαμε: “Προς ολοκλήρωση βαίνει το έργο της ανάπλασης της οδού Ιατροπούλου από την οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού έως την οδό Νέδοντος στο κέντρο της Καλαμάτας.

Ο Δήμος μέσω της ανάπλασης της οδού Ιατροπούλου, ολοκληρώνει τη σύνδεση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας με την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, προσθέτοντας υπεραξία στις λειτουργίες της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και από δημοτικούς πόρους.

Μετά την ολοκλήρωση της δαπεδόστρωσης απομένει η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων και του αστικού εξοπλισμού.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, πλέον της αρχικής σύμβασης, εκτελέστηκε κι ένα ακόμα μεγάλο έργο στα υπόγεια δίκτυα, με την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης και των απαραίτητων συνδέσεων, παρεμβάσεις στο δίκτυο ομβρίων κ.ά.”.

Α.Π.