Η ανάπλαση της Αναγνωσταρά δε θα γίνει… Ιατροπούλου διαβεβαιώνει η Δημοτική Αρχή

Η ανάπλαση της Αναγνωσταρά δε θα γίνει… Ιατροπούλου διαβεβαιώνει η Δημοτική Αρχή

Την έναρξη υλοποίησης τριάντα τριών (33) έργων μέσα στο 2021 ανακοίνωσε πρόσφατα ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Κι επειδή ο αριθμός είναι μεγάλος και οι παρεμβάσεις σε σημαντικούς άξονες της Καλαμάτας, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης σκέφτονται μήπως όλα αυτά στοιχίσουν στην καθημερινότητα των πολιτών με καθυστερήσεις και ταλαιπωρία.

Με αφορμή τις πρόδρομες εργασίες για την ανάπλαση της οδού Αναγνωσταρά, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Καλαμάτα- Τόπος Ζωής”, Τόνια Κουζή, ζήτησε εγγυήσεις για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης του έργου, μια και υπάρχει το… κακό προηγούμενο της πεζοδρόμησης εκατόν είκοσι (120) μέτρων τμήματος στην Ιατροπούλου, καθώς χρειάστηκε ένας χρόνος για να υλοποιηθεί!

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης σχολίασε ότι έχει ξεκινήσει στην οδό Αναγνωσταρά η υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ, η αποξήλωση των τσιμεντένιων στύλων, ενώ θα γίνουν και άλλες εργασίες που θα αναβαθμίζουν το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή. Μετά θα ακολουθήσει η ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο τοπικό δίκτυο ύδρευσης.

Να σημειωθεί πως το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου (ΣΒΑΑ). Οι εργασίες του αναδόχου θα πραγματοποιηθούν ανά τμήμα, ξεκινώντας από Βαλαωρίτου έως Νικηταρά και έπειτα από Νικηταρά έως 23ης Μαρτίου και σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις και το χρονοδιάγραμμα που έχει υποβληθεί, θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου.

Όσο για τις επικρίσεις αναφορικά με το έργο της Ιατροπούλου, ο κ. Μπασακίδης σημείωσε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξαν πολλά απρόβλεπτα κατά τη διάρκειά του, ενώ προέκυψε και η πανδημία της COVID-19.
Α.Π.